Perez slår tillbaka, Uefas nya turnering och ekonomisk backlash

Perez slår tillbaka, Uefas nya turnering och ekonomisk backlash

Ny vecka – nya möjligheter. Superligan fortsätter att sväva som ett mörkt moln över fotbollen. Men hur bra är Uefa egentligen? Och pandemin slår hårt mot klubbens ekonomi.

Det har gått över en vecka sedan Superliga-projektet lanserade. En samlad fotbollsvärld lyckades tack och lov slå tillbaka projektet. Nio av tolv klubbar har lämnat ligan. Enligt Real Madrids president Florentino Pérez ska detta dock inte vara möjligt, då ett bindande kontrakt mellan klubbarna och ligan finns.

Jag behöver inte förklara vad ett bindande kontrakt innebär, men de kan inte lämna”, sa Pérez till den spanska tidningen AS.

Vidare framhävde Pérez att drömmen om Superligan inte är död.

En del klubbar har utryckt att de vill hopa av, på grund av press utifrån. Men det här projektet, eller ett liknande,  kommer att fortgå och arbetet med detta kommer förhoppningsvis att påbörjas snart”, förklarade Pérez.


Florentino Pérez vägrar att ge upp. 

Följetången om Superligan lär fortsätta ett tag till. Kanske slutar det med att Barcelona och Madrid skapar en egen liga med 30 El Classico per säsong. Aja, i skymundan har Uefa lanserat sitt nya format för kommande säsongers europaspel.

Kort förklarat innebär det nya formatet fler matcher och en helt ny turnering, Uefa European Conference League, där de lag som inte lyckas att kvala in till de två huvudturneringarna hamnar. Med lite otur kan Liverpool placeras där nästa säsong. Vinnare av turneringen vinner det åtråvärda priset: en direktplats till nästa säsongs Europa League. Gud låt oss slippa detta bottenskrap av turneringar. Och Uefa, som hävdar att de står upp för fotbollen, kommer att håva in ännu mer pengar. Känns väl sådär på förhand.

Covid19 har varit förödande för hela världen, även för fotbollsklubbarna. Följderna av pandemin har slagit hårt mot Liverpools ekonomi. Via den officiella hemsidan redovisade klubben de ekonomiska resultaten från förra räkenskapsåret, som avslutades i maj 2020. Totalt handlar det om en förlust på 46 miljoner pund före skatt. En siffra som påverkades av att ligan stängdes ner i mars 2020 och återupptogs inför tomma läktare.



 

Carl Andreassoncarl.andreasson@liverpoolsweden.seTwitter: @Candreasson_2021-04-27 12:00:00
Author

Fler artiklar om Liverpool