Lagbanner
Home Park, 2024-01-01 16:00

Plymouth - Watford
3 - 3

Fem tankar efter 3-3 mot Watford
Finn Azaz gör ett vacker mål - vilken nyckelspelare han är i det här laget

Fem tankar efter 3-3 mot Watford

Det blev en galen och riktigt underhållande match i ösregnet på Home Park. Matchen slutade 3-3 men kunde lika gärna ha slutat 6-3, eller 6-6. Några av målen är dessutom tidiga kandidater för Årets Mål!

Imponerande att det går att spela i sådant väder
Regnet fullständigt öste ner under hela matchen och man undrade om det skulle gå att spela klart matchen.

För tjugo år sedan hade den säkerligen avbrutits, eller förvandlats till gyttjebrottning, men 2024 kunde man inte bara spela klart utan producera riktigt högklassig underhållning och en hel rad vackra mål för bägge lagen.

Tävlingen om Årets Mål började tidigt!
Av de sex målen uteslutar jag bara Watfords första från denna tävling! Här kommer kandidaterna - döm själva på Youtube!:

  1. Efter att Watford nickade bort en hörna drog Finn AzazFinn Azaz till på volley från utanför straffområdet, och lobbade in bollen helt otagbart vid bortre stolpen för 1-1. Många rykten säger att Azaz dagar i Plymouth är räknade, men det var ett riktigt fint sätt att säga hej då om det blir så. Om andra klubbar inte var intresserade innan så är de det nu..
  2. Efter att Watford nästan gjorde mål själva kom en svepande passningssekvens från Argyle som ledde blixtsnabbt framåt. Azaz vände bort sin försvarare, tog sig inåt i planen och hittade Morgan WhittakerMorgan Whittaker, som stänkte bollen över Ben Hamer i Watfordmålet med sin svagare högerfot. 2-1 till Argyle.
  3. Watford kanadensiska landslagsman Ismael Kone hittar lite skottutrymme utanför straffområdet och skruvar in 2-2 otagbart förbi Conor HazardConor Hazard.
  4. Ännu en snabb passningssekvens där Watford helt enkelt inte hinner med. En perfekt djupledspassning av en felvänd Whittaker får Ryan HardieRyan Hardie på språng, han accelererar förbi sin försvarare och stänker in 3-2 med sin svagare vänsterfot vid första stolpen. 
  5. En lobbpass in i straffområdet hittar en djupledslöpande Ryan Andrews i Watford med Bali MumbaBali Mumba hack i häl. Det blir en vacker nedtagning och en nätt lobb förbi Hazard och så står det 3-3.
Vinnaren? Såklart Azaz. Jag utgår från att klubben gör allt i sin makt för att behålla honom.

Så skönt att Hardie är tillbaka
Ryan Hardie var med igen från start och han ger en helt annan dimension till anfallsspelet. Förutom ovannämnde målet hade han ett skott som tog klockrent i stolpens insida och rullade längs mållinjen och sedan ut. Sedan bröt han Watfords offsidefälla och kom fri. Hamer räddade från snäv vinkel och Azaz dribblade förbi målvakten på returen men sedan sköt i täckande försvararens arm på mållinjen när han kanske borde ha gjort mål. 

Han skapar utrymme åt Azaz och Whittaker - och det skapar ju självklart målchanser hela tiden. Lite mer skärpa i avsluten - eller mindre briljans från Ben Hamer i målet - så hade Argyle kunnat göra 6-7 stycken mål. 

Argyle gjorde 31 skott under matchen, varav 11 skott på mål, vilket måste vara något slags rekord!

Återigen frågtecken kring försvarsinsatsen
Det säger ju en del att laget släpper in 3 mål, bara ett var resultatet av dåligt försvarsspel och känslan efteråt var att matchen var ett fall framåt försvarsmässigt!

Trebackslinjen var med igen - denna gång med Dan ScarrDan Scarr centralt mellan Julio PleguezueloJulio Pleguezuelo och Lewis GibsonLewis Gibson - och fick godkänt individuellt allihopa. Vid 0-1 målet var Watfords Edo Kayembe helt omarkerad centralt i straffområdet och kunde enkelt placera in bollen. Han var så pass sopren att det var oklart vems jobb det var att ha koll på honom. Men någon gjorde inte sitt jobb...

De andra målen var bara riktigt snygga mål av motståndarna - ibland får man bara lyfta på hatten. 

Nya tränaren får en del att tänka på
Man undrar hur nästa tränaren ser på det inträffade. Tänk om han kan värva en ny mittback, täta upp rejält bakåt och behålla Azaz, Whittaker och Hardie. Då blir Argyle playoffkandidater. 

Å andra sidan - tänk om han ändrar spelsättet och man tappar de kreativa krafterna. Då blir det en tuff nedflyttningskamp. 

Så mycket står och väger, precis som i Argyles matcher just nu.
 

Geoff Bache2024-01-02 20:20:00
Author

Fler artiklar om Plymouth