Lagbanner
Cowleys tar över efter Jackett
Danny Cowley blir ny manager för Portsmouth och tar med sig sin bror som assistent.

Cowleys tar över efter Jackett

Valet har fallit på Danny och Nicky Cowley som Kenny Jacketts efterträdare. Neil Harris och Daniel Stendel har också tillfrågats, men ingen av dem accepterade ett kontrakt som går ut efter säsongen.

Ja, tekniskt sett väntar vi fortfarande på bekräftelsen, men klart är att Cowleys har träffat spelarna innan de höll i träningen idag. Paul Cook, Pompeys förra och Ipswichs nya manager, har redan gratulerat Danny så det är bara en tidsfråga innan det blir officiellt. Och ärligt talat, jag hinner inte vänta på officiella uttalanden för jag har annat att göra, så jag chansar på att allting kommer att ordna sig under eftermiddagen eller kvällen. En fråga som dök upp på Twitter var huruvida de hann registreras i tid för att få leda laget imorgon, kanske med glimten i ögat. Det är svårt att veta utan emojis.

Cowleys slog igenom i Lincoln och hade senast hand om Huddersfield där de räddade nytt kontrakt från ett svårt läge med en match kvar att spela. Dock imponerade inte den pragmatiska spelstilen på ledningen och de fick gå så fort kontraktet var säkrat. Annars är Cowleys kända för att vara väldigt metodiska i sitt upplägg och spelstilen ska vara snabb och offensiv. De arbetar med flera olika mönster i anfallsspelet vilket vi inte sett röken av under Jackett. En annan viktig detalj som säkerligen imponerade på ledningen är deras tonvikt vid att lära känna klubben och det sammanhang den verkar i.

Kontraktet gäller alltså säsongen ut och frågan är om det är mer en provanställning eller om Portsmouth har sikte på exempelvis Michael Appleton eller någon annan som är under kontrakt. Det verkar som att man vill ha alla dörrar öppna och om man inte var beredda att ge vare sig Cowleys, Harris eller Stendel längre kontrakt är det lätt att tänka att man siktar på att få in ett större namn i sommar. Samtidigt tänker jag att om Cowleys leder laget till en kvalplats kommer de att erbjudas nytt kontrakt i sommar. Jacketts före detta assistent Joe Gallen, som tog hand om matchen mot Peterborough i tisdags, blir kvar i klubben säsongen ut.

Eftersom Ipswich och Cook redan är i staden passade The News Jordan Cross på att intervjua Cook. Han insinuerade tydligt att han blev tvingad från klubben mot sin vilja och att man redan hade bestämt sig för Jackett. Flera från dåtidens styrelse förnekade detta på Twitter genom att skriva att Jackett inte hade kontaktats förrän efter Cook hade gått till Wigan. Det betyder förstås inte nödvändigtvis att man inte hade fattat beslutet redan i samband med att Tornante Group tog över klubben veckorna innan seriesegern. Det kan förstås vara ett sätt för Cook att slippa en del av den ilska som vissa supportrar riktat mot honom under de senaste åren.

 

David Gunnarsson Lorentzen2021-03-19 15:04:35
Author

Fler artiklar om Portsmouth