Preston - Plymouth, 2-0

Äntligen får man lov och säga. Efter två oavgjorda matcher lyckades Preston både hålla nollan och sätta dit två mål.

Paul Simpson ändrade ganska friskt i laget efter 0-0 matchen mot QPR i Tisdags. Hela tre ändringar och en efterlängtad comeback från Paul McKenna. Paul McKenna fick förtroendet på mittfältet när  Callum Davidson var avstängd. De andra två ändringarna var att Darren Carter, som var tillbaka efter skada, petade Paul Gallagher och att Brett Ormerod gick in i anfallet istället för Patrick Agyemang. Det sista skulle visa sig vara ett genidrag av "Simmo".

Efter en fin Preston anstormning de första tio minuterna så frinickade Kevin Nicholls, Brett Ormerod som kunde lägga in sitt första mål för säsongen. En väldigt skön start från Prestons sida där man satte nivån för matchen på en gång. Skönt också med ett tidigt ledningsmål. Preston fortsatte att spela bra, samtidigt som Plymouth fick någon halvchans lite då och då. Men den vikarerande mittbacken St.Ledger gjorde en oerhört stabil insats och kanske kan ta tillbaka en ordinarie plats i startelvan. I den 37 minuten fick däremot PNE ett tungt avbräck då Billy Jones tvingades utgå på grund av skada. Med både Jones och Chilvers skadade börjar det se lite tunnt ut på backfronten. Whaley klev in och tog Sedgewicks plats på högermittfältet då denne fick gå ner och agera högerback.

Andra halvlek började utan direkta klara målchanser för något lag. Men i den 67 minuten så lyckas PNE klämma in tvåan. Efter en frispark från Kevin Nicholls går bollen ut till Darren Carter, som vid straffområdsgränsen klipper in nummer två för PNE. PNE fortsätter sedan att skapa chanser samtidigt som Plymouth sticker upp med lite attacker då och då. I den 85 minuten ville PNE ha straff efter att Halmosi i Plymouth haft ner inhopparen Neil Mellor i straffområdet, men domaren gav ingen straff till publikens missnöje.

Sett till hela matchen var det en mycket välförtjänt seger för PNE. Att ha Paul McKenna tillbaka på innermittfältet betyder nog mycket för dom. Han och Kevin Nicholls fungerade bra ihop och nu hoppas jag att båda får vara skadefria. Också mycket skönt med tre viktiga poäng och att Brett Ormerod fick göra mål. Hoppas att anfallarna kan börja producera så vi kan klättra i tabellen. En veckas vila nu tills man ska möta Barnsley borta. Hoppas "Simmo" hinner styra upp backlinjen tills dess.

Laguppställning: Lonergan, Jones (Whaley, 37), Mawene, St.Ledger, Hill, Sedgewick, Nicholls, McKenna, Carter, Hawley (Mellor, 76), Ormerod (Agyemang, 86) Oanvända avbytare: Neal, Pugh