Lagbanner

Paul Simpson sparkad!

Förlusten mot Hull blev för mycket för styrelsen. Idag valde man att sparka Paul Simpson. Innan man hittat en ny tränare kommer Rob Kelly och Billy Barr ta över träningen.

Det blev som jag "hoppades" på. Paul Simpson fick idag lämna Preston efter ett pressmeddelande från ordförande Derek Shaw. Det låg lite i luften efter helgens 3-0 förlust mot Hull. PNE har ju bara vunnit tre av sina 16 matcher hittills. Efter att ha tagit över klubben förra sommaren efter Billy Davies så gick laget fram som ett ångvält i Championship med Simpson vid rodret. Man ledde ligan i November, den bästa placering för PNE på över 50 år. Men mot slutet av säsongen hände någonting. PNE totalkollapsade och slutade till sist 7a i tabellen. En placering från play off. Denna kollaps skyllde Paul Simpson på några "bad apples" inom klubben. Alltså, spelare som förstörde stämningen och harmonin i laget. Jag tror att det var de äldre spelarna i klubben som tänkte fotboll på ett annorlunda sätt än Paul Simpson och därför sa deras åsikter.

Dennis Booth höll i träningen förra säsongen, och det ryktades om att Paul Simpson ville ha mer att säga till om då. Och under den perioden PNE började kollapsa så totalt så hade då, enligt fansen, Paul Simpson fått vara med och bestämma mer och mer under träningarna. Sen att Simpson sparkade Dennis Booth under sommaren för att han tyckte att Booth var för "gammeldags" gjorde egentligen bara ryktena mer sanna. Sen att Graham Alexander gick till Burnley var något som förbryllade mig och många andra PNE fans. Varför skulle han, efter alla dessa år, vilja gå till en av ärkerivalerna? Jag tror att när Simpson pratade om sitt "bad apple" så syftade han på "GUD", Graham Alexander. Och jag tror inte att Graham spred någon negativ stämning runt Deepdale, utan att han snarare sa vad han tyckte. Och det borde väl en lagkapten göra?

Nu hoppas jag att PNE får en tränare som har en bra syn på hur fotboll ska spelas, och lyckas överföra den synen till spelarna. Det är dags att vi hittar tillbaka till vårat gamla spel, och visar att vi hör hemma på den över halvan av tabellen och inte den nedre.

Olle Nybergollzon_87@hotmail.com2007-11-13 21:29:00
Author

Fler artiklar om Preston