2018-02-13 20:45

Rotherham - Oxford
3 - 1

Äntligen seger!

Inte en vinst sen 23 Oktober, men idag så lossnade det för kära North End. Iain Hume gav Preston en övertygande 1-0 seger hemma mot Ipswich. Målet gör att laget tar ikapp lite i bottenstriden av championship.

Preston startade med samma startelva som senast mot Cardiff. Det visade sig vara ett klokt val av Fergie, trots att första halvlek började väldigt trevande för PNE.
Ipswich hade det mesta under första kvarten, utan att skapa någon direkt farlig chans. De hade några hörnor och Jason Scotland hade ett farligt skott, men inget mål bakom Lonergan. Ungefär en kvart in i matchen så borde Preston haft en straff efter att en Ipswichförsvarare knuffat Iain Hume i ryggen, men domaren valde att titta åt ett annat håll. Preston hade under första halvlek tre straffsituationer som domaren valde att inte ge. Publiken blev mer och mer upprörda och började sjunga fram sitt PNE. Under resterande delen av halvleken så hade Preston mer boll och några halvchanser, men det blev ingen utdelning.

Efter paus trodde jag att Ipswich skulle ta över, men istället tog PNE tag i taktpinne helt hållet. Laget öste framåt, och Ipswich fick inte många möjligheter. Fem minuter in i andra halvlek kom så ledningsmålet. Målvakten Lonergan passade upp bollen i banan till Russell. Han la i sin tur ut den på högerkanten till Billy Jones. Billy hittade Jon "The Beast" Parkin längre ner på högerkanten, han tog med sig bollen och spelade in en perfekt boll i straffområdet där Hume dök upp och skickade in 1-0. Ett otroligt roligt avsked från Hume som nu går tillbaka till Barnsley eftersom hans lån är slut. Förhoppningsvis kommer han tillbaka när Januarifönstret öppnar, det är bekräftat av chariman Maurice Lindsay på ett "fans forum" att han är klar för ett treårs kontrakt. Dock har inte Fergie bekräftat det än.
Sedan dominerade Preston, och hade både två och tre chanser att punktera matchen. Det fattades lite i den sista tredjedelen för att få en andra boll in i målet.
Ipswich hade i slutet ett jätteläge att kvittera, men Jamie Peters nick räddades brilliant av Lonergan.

Detta var tre otroligt viktiga poäng i bottenstriden, och ger Fergie lite andningsrum. Backlinjen var grym idag. Cort och Brown som mittbackspar har gett oss väldig stabilitet. Nästa vecka gästar vi London och Watford på bortaplan. Då får vi klara oss utan Iain Hume, men troligtvis är Josh King tillbaka från skada då och kan ta hans plats. Det är spännande veckor som väntar, med många viktiga matcher och ett transferfönster som snart öppnar. Nu hoppas jag att vi kan bygga vidare på denna positiva trend.

Laget: Longergan, Jones, Cort, Brown, De Laet, Tonge, Russell, Barton, Pugh, Hume (Parry 88 min), Parkin. Avbytare: Arestidou, St Ledger, Davidson, Gray, Parry, Nicholson, Morgan