Lagbanner

Lider med Hughton

Denna vecka har handlat mycket om Newcastles sparkning av Chris Hugthon. Att ligga i mitten av premier league i december som nykomling tycker jag är otroligt stark. Särskilt med tanke på alla ”bråkmakare” som finns i laget. Han har fått laget att kämpa för varandra, och inte låtit fotbollen påverkas av deras privatliv. Att han fick sparken begriper jag inte. Detta vill jag att Preston ska lära sig av.

Jag skulle kunna rabbla på hur länge som helst om Hugthons sparkning. Jag begriper det inte, lider verkligen med alla Newcastle fans där ute. Hans reslutat med Newcastle har varit fantastiska, och trots att han och Fergusons sitsar har varit väldigt olika hoppas jag att Preston kan ta lärdom av detta.
Det har pratats mycket på Prestons forum om att vissa fans vill sparka Ferguson, och istället ta dit Pardew. Och jag har tänkt, ”åh, inte Pardew”. Jag hoppas jag har fel, men jag tror tyvärr att Newcastle kommer dala nu.
 
Fergusons statistik hittills är bland det sämsta en tränare för Preston haft. Men om man ser på förändringarna han har fått göra, så kan jag ha förståelse för att inte resultaten gått så bra.
När han kom till klubben i Januari så var hans uppdrag att hålla klubben kvar. Det lyckades han med, efter en väldigt berg och dalbanig vår. Precis när säsongen slutat så fick vi fans veta det vi har befarat väldigt länge. Att klubben har det väldigt jobbigt ekonomiskt, och att utan Trevor Hemmings (den nuvarande ägaren) så skulle inte klubben funnits. Han hade pumpat in ca 14 miljoner pund under de senaste tio åren för att hålla klubben flytande. De dåvarande ägarna med Derek Shaw i toppen hade inte resurserna att behålla klubben. Så i juni kom Hemmings bud på att köpa.
 
Att köpa en klubb visade sig inte göras över en natt. I september blev allt klart på papper, då han gick över 90 % av klubbens aktier. Men han hade redan innan dess, under juli, satt in en ny chairman i klubben. Maurice Lindsay, tidigare i Wigan, kom till klubben. Hans uppgift blev att skära ner lönebudgeten som låg på alldeles för mycket om året. Jag kommer inte ihåg de exakta siffrorna, men jag tror han ska försöka skära ner med 4 miljoner pund om året.
 
Darren Ferguson fick då inte så mycket pengar att jobba med under sommaren. Han har rensat rejält för att få in pengar för att köpa de spelare han vill ha i klubben. Under sommaren sålde eller lånade han ut ca 10-11 spelare och köpte/lånade in 9 stycken. Det är alltså ett helt nytt Preston lag vi ser i år.
 
Spelet har varit bra många gånger under säsongen, dock har orutinen och oturen varit stora orsaker till några fasansfulla förluster. Problemet har varit backlinjen, och att vi är det lag som släppt in mest mål i hela seriesystemet i England säger det mesta. Fansen har rasat och publiken svikit. Många kräver hans avgång, och publiksiffrorna är nere under 10 000 för första gången på väldigt länge.
 
Jag tror inte att problemet sitter i att Ferguson är en dålig tränare. Han spelar bra, rolig, attraktiv fotboll. Problemet är truppen saknar erfarenhet. Han lyckades låna in Pugh och Tonge från Stoke, Cort från Burnley och De Laet från Manchester United precis innan lånefönstret stängde. De senaste två matcherna när dessa spelare varit med har man märkt en väsentlig skillnad, och jag hoppas att vi nu kan arbeta oss uppåt i tabellen. Jag har fullt förtroende för Darren Ferguson, och hoppas verkligen inte att Prestons styrelse sparkar honom. En tränare måste få tid på sig, och få erfarenheter att lära sig av.

Rom byggdes inte på en dag!
Up the whites!

Olle Nybergollzon_87@hotmail.com2010-12-11 11:59:16
Author

Fler artiklar om Preston