Robert Hillstedt utsedd till årets juniorspelare av Östergötlands Fotbollförbund

Robert var inte ens med i truppen när säsongen började. Med hård träning och härlig vilja, slog han sig in i A-laget under höstsäsongen. Vem minns inte hans debutmatch borta mot Västra Frölunda. PVH beskrev hans insats så här:

Återstoden av matchen försökte VF alltmer desperat få till en kvittering. Men IFK kämpade i varje duell, och den störste (!) kämpen av dem alla är lille Robert Hillstedt!
Han kämpade och slet på sin högerbacksplats, och gjorde en fullständigt lysande insats mot Andreas Nilsson och Georg Mourad. Flera gånger, när Mourad trodde att han lurat bort Hilla, så kom han tillbaka och snodde bollen. Man kan väl närmast jämföra med en envis sommarfluga. Man viftar bort den, men lik förbannat, är den där igen och irriterar. LYSANDE Hillstedt.


Motiveringen från ÖFF lyder:

" Robert har visat att man komma riktigt långt genom en het vilja och kvicka fötter. Han började året i U-laget och avslutade säsongen som ordinarie i A-laget.
Roberts starka sidor är hans intensiva och kvicka spelsätt, teknik i fart och hans täta närkampsspel.Han är en modern offensiv backspelare som jobbar målmedvetet."


Redaktionen gratulerar till utmärkelsen!

Göran Åberg2003-12-18 13:05:00

Fler artiklar om IFK Norrköping

Spelarbetyg: Mållöst och monotont på Örjans vall
Betyg efter en helvild kväll i Borås