Inför QPR v WBA

Trots ett massivt spelövertag av serieledande Leicester så lyckades Marti Cifuentes försvarstarka QPR stänga ner Rävarna på King Power Stadium i lördags och sno med sig alla tre poängen hem till västra London. På onsdagskvällen möter man lika målsnåla playoff-jagande West Brom när den nyligen avlidne klubblegendaren Stan Bowles ska hedras på Loftus Road.

26%-74% i bollinnehav. 3-13 i skott. 0-9 i hörnor. Men 2-1 i mål till QPR, det enda som räknas. Även om defensiva fasta situationer varit en mörk historia under Marti Cifuentes tid i QPR (Leicesters mål kom så klart på en frisparksretur) så går det inte att undgå att QPR försvar markant förbättres under spanjorens 21 ligamatcher som boss i London W12. Den tidigare hönsgården har släppt in 20 bollar på 21 matcher, bara Leeds (13) och just WBA (19) är starkare under samma period.

Leicester tilläts hålla mycket i bollen (74% innehav ljuger inte) men de riktigt farliga målchanserna uteblev. I slutet av första halvlek kunde QPR kontra in 1-0 när Dykes serverade Chair ett öppet mål från en meter och i 57:e minuten kunde nyss inhoppade Sinclair Armstong dunka in en frisparksretur innan ett frustrerat Leicester kunde tröstmåla några minuter senare till 2-1 innan QPR kunde jubla inför 3000 segerrusiga bortasupportrar.

Cifuentes medgav i intervjun inför WBA att matchen mot Leicester var fysiskt krävande och att några byten nog är attt vänta. Dock kan man nog räcka med att backlinjen framför Asmir Begovic lär se identisk ut. Sedan Marti inför matchen mot Bristol City borta gjorde genidraget att dra ut mittbacken Jimmy Dunne ut till höger, så har QPR vunnit tre raka. Anledningen var att mittbackparet Jake Clark-Salter och Steve Cook var för bra för att dela på, samtidigt Dunne är för bra för att sitta på bänken och Dunne har med sitt starka huvudspel bidragit till att de stängdit insläppta hörnmålen åtminstone tillfälligt upphört. Till vänster spelar som vanligt Kenneth Paal.

På mittfältet startar sällan ojämne Chris Willock två matcher samma vecka och lär få ge plats åt terriern Paul Smyth. Nyförvärvet dansken Lucas Andersen börjar sakta spela till sig en startplats och eftersom han gick av tidigt mot Leicester så är han hon fit for fight inför WBA. Sam Fields och målskytten Illias Chair är givna och Newcastle-lånet Isaac Hayden får nog även han start.

På topp är det kanske dags för Sebastian Frey att få starta, Frey fick nöta bäck mot Leicester men Marti vill nog hålla sina tre strikers Frey, Armstrong och Dykes varma i det täta matchande.

Matchen är den första på Loftus Road sedan den 75-årige klubblegendaren Stan Bowls avled för en dryg vecka sedan. Stora hyllningar är att vänta för den stora liraren på planen och den fantastiska karaktären utanför planen.