Reading i januari

Lite om matcherna från årets första månad

Efter segern mot Exeter på nyårsdagen var det cupmöte på bortaplan mot Brightons U21 i Bristol Street Motors Cup. Vi var klart bättre i den första halvleken och något bättre under den andra halvleken men mål lyckades varke vi eller hemmalaget göra. Matchen avgjordes på straffar och där var Brightons U21 bättre till slut, därmed var årets cupspel över.

Den 20/1 åkte vi till Wigan och fick lite orättvist stryk med 0-1, tittar man på xG så hade vi 2,28 mot 0,57 men så stor skillnad var det inte enligt vittnena på läktaren men minst en poäng borde vi fått med oss. Derby kom på besök på SCL Stadium på tisdagen efter, gästerna var favoriter och kunde vid seger gå upp i serieledning. Vi levererade dock en stabil insats och såg till att gästerna bara hade ett avslut på mål som Button avvärjde medan vi gjorde mål genom Mukairo efter det att Azeez skjutit i stolpen. Båda lagen hade varsitt avslut i stolpen, Derbys på utsidan medan Yiadom träffade mera på insidan men returen gick tillbaka till målvakten.

Leyton Orient kom till SCL Stadium med fem raka matcher utan insläppt mål och tre raka segrar och tog också ledningen, Holmes fick bollen på handen i straffområdet och straffen satte Agyei säkert. Tyvärr fick Agyei utstå rasism från läktaren under matchen, en utredning kommer förhoppningsvis att hitta de skyldiga och stänga av dem på lång tid. Ledningsmålet för gästerna kom efter 19 minuter och reflekterade inte alls spelet men som tur var kunde vi kvittera ganska omgående genom Knibbs efter 23 minuter. Vi var riktigt bra första halvtimmen men sedan jämnade det ut sig och matchen slutade 1-1 vilket var rättvist.

Imorgon är det dags för derby mot Ox***d, efter en del incidenter inför och under första mötet med en del polisingripanden och arresteringar flyttades matchstarten och det är tidig avspark på Kassam Stadium som gäller, kl 13:30 brakar det igång. Polisen har förberett sig med hundar, hästar och drönare imorgon, ingen alkoholförsäljning kommer heller att ske på bortasektionen så förhoppningsvis blir det lugnt utanför planen, på planen kommer Reading förhoppningsvis asfaltera Ox***d.