Reserapport: QPR v Wigan

Reserapport: QPR v Wigan

QPR-Forumets Steven Bergtoft trotsade den trista säsongsinledningen med 4 raka förluster (1-10 på senaste två matcherna) och begav sig till London W12 med bland annat en Wigan-supporter i släptåg. Ett minst sagt modigt tilltag, men han kom att bli belönad med säsongens första 3 pinnar - och massor av god öl!

Jag åkte över med en Wigan-supporter som heter Nicklas, samt Magnus en gemensam bekant som inte håller på något av lagen men kanske lite mer på QPR efter denna resa. Jag åker ”alltid” med Ryanair och det optimala om man vill betala så lite som möjligt är att boka tidigare än en månad innan avgång. Nu var vi lite sena med att få till alla pusselbitar i livspusslet och hamnade därför några dagar fel för att få bästa pris men vi fick trots denna fadäs några pund över till ett gemensamt intresse som vi har nämligen hantverksöl, craft beer!

Vi skulle bo första natten i Walthamstow som blivit en personlig favorit! 25 minuter med Stansted express till Tottenham Hale och 2 stationer bort med tunnelbanan ligger smultronstället. 42 pund för ett 4 personers rum på Travelodge är ett svårslaget pris och en 10:a extra för en tidig check-in var taget! Dryckesmässigt började vi med lite lunchöl på Goose som ligger direkt över gatan. De hade dryga 20 olika sorter på ”tappen” varav 10 var outforskade, ingen av de vi testade var dock värda att lägga på minnet.

7 minuters promenad bort ligger ölaffären Clapton Craft där man kan köpa finöl till humana priser. Detta var mitt 3:e besök i butiken och utbudet består av öl från välkända, mindre välkända och lokala bryggerier. Vi plockade ihop 2 gottepåsar för 51 pund efter egen smak och efter rekommendationer av snubben i kassan som visade sig vara svensk…



Det blev inget stopp på Ye Olde Rose & Crown bredvid affären pga. tidsbrist, men det är ett måste om du är i krokarna, speciellt på kvällen då det är otrångt och mysigt med bra utbud på tappen. Vi checkade in på hotellet och fuktade strupen med några av våra inköp. Kassakillens absoluta rekommendationsöl visade sig vara en riktig hit: Magic rock brewings öl, (what are the odds?) föll alla i smaken även den kinkige Magnus som inte gillar IPA i några varianter var imponerad.
In till Oxford street tar det runt 20 minuter med tuben och inköp till barnen på Primark och Sport Direct avhandlades pliktskyldigt. Mitt emot Sports Direct har BrewDog en pub. Ett måste om man är i krokarna. Massor med egen öl och många spännande gästbryggerier.

Hem till hotellet för att dumpa inköpen och sedan vidare till ett ställe som han den svenska kassakillen tipsat om. Efter 15 minuters regnpromenad med hjälp av GPS hittade vi in genom en grind in till en bakgård. Där har Wild Card Brewery, Pillars Brewery och Ginstället: Mother's Ruin Gin Palace separata ställen bredvid varandra. Lite trött, blöt om skona och med avdomnade smaklökar hittade jag inga jättefavoriter men mina medresenärer lovordade Howling Hops öl: Fighting Ale. Vi testade även 3 smaksatta gin på ginstället men det var ingen höjdare utan smakade mest sliskig likör…

Matchdagen började vi på Crown & Sceptre runt kl 12 och behövde inte trängas. På vägen till arenan hann vi med 3 pubar. Lite regn i luften innan match men det sprack upp lagom till matchstart. Detta var blott andra gången jag hade biljett på South africa road stand och det skulle visa sig att min obesegrade svit där skulle fortsätta…

Glest och nervöst på läktaren. Det kändes att skulle Wigan få ett tidigt mål så kunde korthuset rasa ännu en gång… Men nu blev det seger för oss istället och en enorm lättnad! De nya anfallarna såg bra ut, hoppas att de inte gör som alla nya spelare brukar göra i QPR, sjunka ihop till bottenivå efter några matcher. ”Nya” målvakten Lumley hade ett bra kroppsspråk, hoppas han fortsätter hålla nollan!

Mittfältarna såg livrädda ut och jag kan inte förstå hur Freeman och Luongo kan få spela… Hoppas de hittar självförtroendet snarast! Vår opartiske vän Magnus tyckte att vår Big Focking German Toni Leistner var bäst i QPR! Efter 1-0-segern hörde jag en bekant röst utanför arenan och visst var det han ”Molle från Vaxholm”.

Segern firade vi på BrewDog i Shepard’s bush. Där får man inte bära matchtröja, så det var bara att dra på sig tjocktröjan. Här fanns det andra gästöl på menyn, så vi bestämde oss för att testa alla dessa gästöl de hade på tappen på 3 st provningsbrickor. Jag hittade resans vinnaröl i Left Handed Giants Deeper Water Salted Caramel Milk Stout! Vi testade även alla öl de hade från vårt nya favoritbryggeri Magic Rock Brewing, alla var kanonbra och deras glutenfria öl var den godaste glutenfria jag druckit!



Så hämtade vi väskorna från Travelodge där de varit förvarade, för vidare färd till vårt andra hotell. Jag hade bokat ett rum åt oss vid Stansted som jag hade dålig koll på, Hampton by Hilton. Jag talade om för grabbarna att det inte skulle bli någon frukost och att de inte hade någon bar. Det skulle visa sig vara helt fel! Frukost ingick och de hade en dygnet runt öppen bar där man även kunde få varm mat dygnet runt, fräscha rum också! Vad kan man mer begära? Passade på att köpa en mörk rom i tax free som jag blivit tipsad om när vi diskuterade rom en gång på forumet. The Kraken!

3 poäng och en massa nya goda öl, en kanonresa helt enkelt!

Steven Bergtoft2018-08-31 09:52:55
Author

Fler artiklar om QPR