Lagbanner
Inför Blackpool- Sheffield United
Kan Billy Sharp och Sheffield United fortsätta vinna när de möter Blackpool på bortaplan nu på torsdag?

Inför Blackpool- Sheffield United

På torsdag åker Heckingbottom och Sheffield United till Englands västkust för att möta Blackpool på Bloomfield Road. Kan Sheffield United vinna ännu en match på bortaplan?

På torsdag kväll åker Heckingbottom och Sheffield United till Blackpool för match på klassiska Bloomfield Road. Efter att resultaten gått Sheffield Uniteds väg under annandagen så har man nu 8 poäng ner till Blackburn på tredje plats. Sheffield United har haft svårt mot Blackpool och det blir inget undantag på torsdag. Hemmalaget kommer att kämpa med näbbar och klor för att försöka plocka poäng i jakten på nytt kontrakt i Championship. 

När det gäller laguppställningen så tror redaktionen att Heckingbottom kommer att spela med Foderingham i målet. Han är mycket stabil just nu och räddade ju faktiskt en straff senast. I försvaret fortsätter Ahmedhodzic och Clark tillsammans med Basham som lär få hoppa in då Egan är avstängd på grund av sin utvisning senast. På mitten bör Heckingbottom köra med McAtee, Norwood, Berge, Baldock och Lowe som startade från start senast. Ett bra mittfält där man kan byta in Doyle i den andra halvleken till exempel. I anfallet fortsätter Ndiaye och Sharp. Här kan Jebbison eller Khadra bytas in i andra halvlek.

Överlag har spelarna och truppen visat sin bredd efter VM i Qatar. Spelare kommer tillbaka och imponerar gång efter gång. Sheffield United har gett sig själva en bra chans inför resten av säsongen. Tittar vi på spelarna så är det lätt att bli imponerad. 

Foderingham har varit grym i målet i match efter match. I försvaret har Egan, Ahmedhodzic och Clark gjort det bra. Lägg även till Basham och Robinson. På mitten fortsätter ju Norwood att vara fantastiskt. Baldock gör en jättebra säsong och McAtee tillsammans med Doyle utvecklas. Framåt har McBurnie och Ndiaye varit magiska och även Sharp har gjort några mål på slutet. Det ser ljust ut för tillfället!!

Serien är mycket spännande och det blir intressant att se om The Blades kan fortsätta vinna och plocka poäng. För varje seger nu innebär lättare känsla till våren som Heckingbottom har uttryckt sig. En seger mot Blackpool på torsdag skulle innebära att The Blades eventuellt skulle stå på 50 poäng efter 25 matcher vilket i sin tur skulle ge ett snitt på 2 poäng per match. Detta är siffror som normalt sätt innebär uppflyttning. Spännande är det!!!

Eventuell laguppställning för Sheffield United på torsdag:

Foderingham
Clark
Ahmedhodzic
Basham
McAtee
Norwood
Berge
Lowe
Baldock
Ndiaye
Sharp

Motståndarna
Laget från den berömda badorten ligger just nu på en 22:a plats i tabellen med 25 inspelade poäng. Detta resulterar just nu i att laget skulle åka ur om säsongen tog slut idag. Laget kämpar på och spelade 1-1 mot Hull på bortaplan senast efter att ha varit i ledning. Managern Michael Appleton har uttalat att det stora målet är att hålla sig kvar i Championship och att försöka etablera klubben i divisionen. Klubben har inte riktigt den stora plånboken utan måste arbeta på ett annat sätt och försöka utveckla sina egna spelare.
 

Den stora stjärnan är Yates som har gjort hela 9 mål vilket imponerar starkt. En annan spelare som har imponerat är Madine med 4 mål och även Corbeanu med 3 mål har varit bra. Sheffield United har inte vunnit någon av de senaste tre mötena. Det blev 3-3 i oktober på Bramall Lane och i våras blev det 0-0 i Blackpool. Senast det inte blev oavgjort mellan lagen var förra hösten på Bramall Lane när Blackpool vann med 1-0. Det blir en tuff match för Sheffield United på torsdag kväll så enkelt är det! 


De 10 senaste matcherna mellan lagen på Bloomfield Road:

2022-03-16.  Blackpool- Sheffield United 0-0
2016-01-26.  Blackpool- Sheffield United 0-0
2009-03-10.  Blackpool- Sheffield United 3-0
2008-08-23.  Blackpool- Sheffield United 1-3
2007-09-18.  Blackpool- Sheffield United 2-2
1993-09-21.  Blackpool- Sheffield United 3-0
1988-10-15.  Blackpool- Sheffield United 1-2
1982-03-20.  Blackpool- Sheffield United 0-1
1980-10-01.  Blackpool- Sheffield United 2-1
1979-10-03.  Blackpool- Sheffield United 2-3

Statistik.  10.   4.   3.   3.  12-14


Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2022-12-26 21:23:10
Author

Fler artiklar om Sheffield U