Lagbanner

Inför Sheffield United- Burnley

Seriens just nu bästa lag kommer på besök till Bramall Lane på lördag. En intressant och tuff match väntar för Sheffield United. Kan Sheffield United två raka segrar på bortaplan fortsätta med en seger även på hemmaplan?

Den tidiga lördagsmatchen är ingen mindre än den mellan trean Sheffield United och ettan Burnley. En toppmatch väntar alltså för publiken på Bramall Lane. Efter två raka segrar på bortaplan så känns det lite mer positivt i The Blades. Dessa två trepoängare var oerhört viktiga för självförtroendet samt att laget äntligen fick lite tur igen med hur bollarna studsade. Ibland ska man helt enkelt ha lite tur också. Även om Sheffield United är och har varit skadedrabbade en längre tid så är ändå laget med i racet om en direktplats till Premier League. Många lag kämpar om detta men få har enligt redaktionens bedömning en bättre chans en just The Blades då vi förhoppningsvis så småningom kan få fler spelare tillbaka i spel.

När det gäller spelare som kommer tillbaka så har vi på senare tid sett Stevens, Robinson samt Clark tillbaka i spel och det känns bra och viktigt att fler spelare kommer tillbaka till spel. När det gäller laget på lördag så tror redaktionen att Heckingbottom kommer att spela med Foderingham i målet. Inga konstigheter där. Foderingham var stabil i målet mot Bristol City. I försvaret fortsätter Egan och Basham tillsammans med Ahmedhodzic som kommer tillbaka efter sin avstängning. På mitten bör Baldock fortsätta tillsammans med Norwood som kanske har varit den mest stabile spelaren under hela hösten. Vidare bör Osborn fortsätta tillsammans med Fleck och eventuellt bör Doyle vara tillbaka även han. Om vi talar om anfallet så bör Ndiaye och McBurnie inleda matchen på lördag. Dessa två har tillsammans gjort 15 mål vilket imponerar. 

På bänken finns Sharp och kanske Khadra när det gäller anfallet. Vidare finns även Robinson, Stevens och Clark som alla kan vara aktuella för inhopp. Vi hoppas även att McAtee kommer att finnas tillgänglig på lördag. Sheffield United måste spela sitt spel och redaktionen tycker att man ska försöka ta kontroll över matchen och få igång det enorma tryck som finns på Bramall Lane. Detta vet vi kan lyfta laget! Redaktionen hoppas att Ndiaye och McBurnie återigen gör mål och imponerar även i matchen på lördag. Kan Sheffield United och Heckingbottom även se till att försvaret fortsätter hålla nollan så finns det goda möjligheter till en ny seger för The Blades!!

Eventuell laguppställning för Sheffield United på lördag:

Foderingham
Egan
Basham
Ahmedhodzic
Baldock
Norwood
Fleck
Osborn
Doyle
Ndiaye
McBurnie

Motståndarna
Burnley är just nu i serieledning med 38 inspelade poäng på 19 matcher, vilket ger ett snitt på 2 poäng per match vilket i sin tur brukar innebära direktuppflyttning om man tittar på senare års statistik. Vincent Company har fått igång sitt lag efter många oavgjorda matcher i början av säsongen. På senare tid har man vunnit nästintill hela tiden och i den senaste matchen vände man underläge 1-2 till 3-2 på övertid mot Rotherham hemma på Turf Moor. 

Spelare som har imponerat är bland annat Rodriguez med 9 mål, Telia med 6 mål, Brownhill med 5 mål, Manuell med 4 mål samt Zaroury med 3 mål. Dessa spelare måste Sheffield United ha koll på. Även om Sheffield United rent historiskt oftast trivts mot Burnley på Bramall Lane så känns matchen riktigt tuff. Vi hoppas laget inte får några nya skador under veckan.


De 10 senaste matcherna mellan lagen på Bramall Lane:

2021-05-23.   Sheffield United- Burnley 1-0
2019-11-02.   Sheffield United- Burnley 3-0
2010-10-16.   Sheffield United- Burnley 3-3
2008-12-06.   Sheffield United- Burnley 2-3
2007-11-03.   Sheffield United- Burnley 0-0
2005-12-10.   Sheffield United- Burnley 3-0
2005-03-19.   Sheffield United- Burnley 2-1
2003-11-08.   Sheffield United- Burnley 1-0
2003-03-12.   Sheffield United- Burnley 4-2
2002-03-23.   Sheffield United- Burnley 3-0

Statistik.   10.    7.    2.     1.   22-9

Genom åren har Sheffield United haft en bra statistik mot Burnley på Bramall Lane.

Up The Blades 


UTB 

Ola Paulsson 2022-11-03 19:57:14
Author

Fler artiklar om Sheffield U