Preston- Sheffield United 0-2
Gustavo Hamer avgjorde borta mot Preston när Sheffield United vann sin premiärmatch.

The Blades vann äntligen en premiärmatch. Laget vann med 2-0 borta mot Preston på ett övertygande sätt! Fotbollen och säsongen är igång!

Säsongen för The Blades började denna fredagskväll på Deepdale i Preston i Lancashire. Två lag som avslutade sin förra säsong med flera raka förluster. Nu ville båda lagen undvika detta. Bortalaget började direkt med att skicka en boll mot nyförvärvet Kiefer Moore som dock var offside i denna första möjlighet i den andra minuten. Några minuter kom säsongens första mål när Brooks tog hand om bollen och utan några problem tilläts röra sig framåt. Han passade snyggt till Arblaster som fick iväg ett skott som touchade en hemmaförsvarare och gick in i mål. Snyggt mål av Arblaster och en fin framspelning av Brooks. Härligt när de yngre spelarna visar vägen. Efter detta lugnade sig spelet något och det var inte förrän i den 26: e minuten en halvchans dök upp på en hörna för bortalaget men hemmalagets målvakt Woodman räddade bollen.

I den sista tredjedelen av den första halvleken tog hemmalaget över initiativet och skapade flera chanser. I den 30: e minuten sköt Thordarsson ett skott som gick ovanför målet och sju minuter senare sköt Riis ett skott som gick utanför målet. Preston fick en tredje möjlighet i den 40: e minuten när Thordarssons skott blockerades av bortalagets försvar. 0-1 i paus!

Den andra halvleken började med att hemmalaget skapade två snabba chanser som dock inte resulterade i någon större farlighet. Efter detta även bortalaget två chanser genom Kiefer Moore som inte heller skulle bli farliga. I den 55: e minuten avgjordes matchen när hemmalagets målvakt Woodman slog en dålig passning som Gustavo Hamer snappade upp. Hamer gjorde inget misstag utan lobbade in bollen i mål. 0-2 var ett faktum och bortafansen jublade storartat. I den sista delen av matchen hade Sheffield United bra kontroll på händelserna. I den 73: e minuten fick Potts iväg ett skott som målvakten Davies räddade och i minuten efteråt hade Moore en chans men sköt utanför. Det blev inga fler mål utan Sheffield United vann matchen!

Äntligen vinner man en premiärmatch. Man vinner övertygande med 2-0 på bortaplan och därmed har man redan suddat ut minuspoängen och står alltså på en poäng. Skönt för Wilder och laget med en vinst direkt och att laget fungerade direkt. Idag var tre poäng viktigt men också se att spelet fungerade. På tisdag väntar Wrexham i Ligacupen på Bramall Lane och jag antar att en del spelare vilar den matchen samt att vissa andra spelare kommer att testas. Redaktionen är tillbaka med en matchanalys efter matchen mot Wrexham. Denna fredag njuter vi av segern! Up The Blades!!