Sheffield United- Burnley 5-2
Vilken match! Sheffield United- Burnley 5-2!

Sheffield United krossade serieledande Burnley med hela 5-2 på Bramall Lane! Vilken andra halvlek av The Blades!

Så var det dags för den mycket spännande matchen mot serieledande Burnley. Denna lite kylslagna eftermiddag på Bramall Lane i Sheffield var tankarna kring matchen ovissa.

Matchen inleddes på ett positivt sätt från hemmalaget som försökte hålla bollen på Burnleys planhalva och detta lyckades man med under den första kvarten. McBurnie hade en nick i den 10:e minuten som gick utanför efter ett långt inkast från Robinson och bara 4 minuter senare nickade samme McBurnie ovanför målet efter en bra hörna från Baldock. Det såg ljust ut för Sheffield United när man bara skulle rensa borta bollen i den 17: e minuten. Det skulle dock inte vara. För i samma minut tar Manuel hand om bollen i straffområdet och skjuter ett skott som styr på Robinson rakt in i mål. 0-1 var ett faktum på bortalagets första chans. Tungt!

Efter detta fick bortalaget vind i seglet och hade två bra chanser att utöka sin ledning. I den 22: a minuten nickade en spelare i Burnley utanför och i den 25: e minuten hade Manuel ett skott som gick utanför. Burnley och Sheffield United spelade ganska jämnt under några minuter innan hemmalaget fick en hörna. Baldock slog hörnan som letade sig in till Ndiaye som inte gjorde något misstag utan sköt säkert in bollen i mål på en volley. Det var kvitterat och hemmalaget var på gång. Dock skulle Burnley komma emellan med en bra chans genom Maatsen när hans skott räddades av målvakten i hemmalaget och träffade ribban. Foderingham hade lite tur i det momentet. Precis innan halvtid hade McBurnie ett skott som blockerades av bortalagets försvar. Precis när alla på Bramall Lane trodde att inget mer skulle hända i halvleken så missade Robinson en rensning som träffade Manuel. Manuel fick med sig bollen in i straffområdet och sköt säkert in 2-1 för Burnley. Ajaj! Typiskt innan halvtid!! Så otroligt onödigt av försvaret! 1-2 i paus!

Den andra halvleken skulle inte bli lik den första på något sätt! Sheffield United hade nog fått höra ett och annat av Heckingbottom i paussnacket för vilken förändring! I den 48: e minuten kommer bollen in till Ahmedhodzic som nickar den vidare till McBurnie som i sin tur nickar in kvitteringen 2-2. Vilken start på halvleken. Efter detta tar hemmalaget över nästan allting. I den 56: e minuten har Ndiaye en boll i mål men blir avblåst för offside och i den 62: a minuten skjuter Ahmedhodzic en bicycleta som går utanför. Sheffield United radar upp hörnor i detta läget av matchen och i den 64: e minuten kommer ledningsmålet när det blir lite tumult i straffområdet efter en hörna. Efter att bollen först gått i ribban så letar den sig fram till Robinson som till slut skjuter in 3-2 till hemmalaget. Härligt för Robinson som tog revansch för sin tveksamma insats i den första halvleken.

I de minuter som följer har McBurnie ett skott som räddades av målvakten och Ahmedhodzic har en nick som även den räddas av målvakten i bortalaget. I denna extrema press så kommer även 4-2 för Sheffield United när Ahmedhodzic skjuter in bollen i mål efter en hörna. Sheffield United dominerade nu matchen totalt och man bara fortsatte att trycka på och i den 74: e minuten gör McBurnie 5-2 efter att ha blivit fri inne i straffområdet. Matchen var avgjord och hemmalaget hade krossat serieledarna.

Under den sista delen av matchen hände inte så mycket mer än att båda lagen gjorde många byten. Matchen slutade 5-2 och vilken kampanda och kvalitet Sheffield United visade idag. Laget har nu definitivt en chans att ligga topp2 under VM-uppehållet. Om laget spelar som man gjorde i andra halvlek så finns det inget lag som kan stoppa The Blades i den här divisionen!