Inför Owls - Tigers
Ikväll är det dags för en otroligt viktig match på Hillsborough. Sheffield Wednesday på sjunde plats tar sig an Hull City på tredje plats. Inför matchen skiljer det fem poäng, efter bara två?
Sheffield Wednesday kommer till kvällens match med tre raka segrar i ligan under ledning av månadens manager Paul Sturrock.
Ska det bli en fjärde? De vidskepliga pratar om att när en manager fått utmärkelsen månadens bästa så förlorar laget matchen efter.
Vi skriver tvi, tvi och spottar tre gånger när den svarta katten går över vägen och struntar i skrock.
En seger och vi går upp till femte plats, förbi Bristol City och Bradford som tappade poäng igår. Vi närmar oss också förstaplatsen, seger och vi är bara nio poäng eftersom Luton igår fick stryk av Brentford. Andraplatsen är bara fem poäng bort om vi slår Hull, Tranmere förlorade mot Port Vale, 3-1.
Som ni ser allt att spela för ikväll alltså.
En spelare som kommer att saknas är Adam Proudlock som ju gjort många mål på sistone, men som skadade sig på träning i veckan, Även Lewis McMahon är skadad.
Deras platser lär tas av Guylian Ndumbu-Nsungu och lånet från Bolton Wanderers Joey O'Brien.
Även Lee Peacock som varit borta i tre månader kanske dyker upp. Han spelade första halvlek i reservlaget i deras match mot Hull i måndags.
Tyvärr förlorade vi den med 2-1
Det gör vi inte ikväll även om våra motståndare Hull City kommer stärkta till bataljen efter att enkelt förpassat Macclesfield ur FA Cupens andra omgång med 4-0
KONTAKTER LAGEN EMELLAN
För närvarande finns inga spelare i de båda lagen som spelat för varandra.
STATISTIK
Sheffield Wednesday och Hull City har mötts 37 gånger i liga och cup och det är Wednesday som har ett massivt övertag mot Hull.
På hemmaplan minns vi segrar som senast 5-1 den 1 september 1990 eller varför inte 6-0 den 1 mars 1952.
Totalt
37 17 5 15 70 - 38
Hillsborough
19 15 5 1 50 - 17
KC Stadium & Boothferry Park
18 4 10 4 20- 21
HISTORIA
Klubben grundades 1904 och spelade vänskapsmatcher på The Boulevard (Rugbyklubbens arena). Anlaby Road Cricket Ground och Dairycoates.
Klubbens färger orange och svartrandigt har naturligtvis gett laget dess smeknamn Tigrarna.
1905 blev Hull invalda i division två och fortsatte spela enstaka matcher på rugby och cricketplaner, men oftast på en egen plan på Anlaby Road.
Första året i division såg Hull sluta femma och laget höll sig för det mesta i toppen av serien fram till kriget bröt ut.
Säsongen 1919/11 var det nära att det blivit spel i högsta serien. Laget slutade trea i tabellen på samma poäng som tvåan (som gick upp) Oldham Athletic, men med sämre målkvot. Kvoten var 0,29
Fast det som egentligen avgjorde det hela var säsongens sista match där Oldham slog Hull med 3-0, närmare än så har Hull hittills inte varit högsta serien.
På 20-talet gjorde sig de ekonomiska problem märkbara för Hull. (inget nytt under solen alltså). För att överleva tvingades klubben ständigt sälja sina bästa spelare för att få debet och kredit att gå ihop. Det var inte lätt att driva en fotbollsklubb i ett område som dominerades av Rugby.
Säsongen 1929/30 gick laget till semifinal i FA-Cupen efter att på vägen besegrat bland andra Newcastle United och Manchester United. I semifinalen blev Arsenal för svåra, men det krävdes omspel för att the Gunners skulle ta sig vidare efter 1-0 seger i omspelsmatchen. 2-2 var slutresultatet i den första matchen.
1932/33 vann Hull division tre norra.
När kriget bröt ut var ekonomin i klubben dålig liksom tillgången på spelare att man under fyra säsonger inte ställde upp i den speciella krigsserien.
När kriget var slut och ligan drog igång igen 1946 hade Hull lyckats få ny fart under ny ledning liksom ny plan. Boothferry Park som byggdes på en gammal golfbana.
Säsongen 1947/48 anlände en av klubbens största spelare Horatio Stratton Carter, Raich Carter men debuten kom först i april så det var först säsongen efter som han visade vägen.
Laget vann division tre norra och lyckades slå massor av rekord inte minst publikrekordet i division tre som gäller än idag och som väl aldrig lär slås.
I matchen mot Rotherham United hade 49 655 kommit till Boothferry Park på Juldagen. Framgången i serien gjorde att lagets cupmatcher också drog folk, när så Manchester United kom på besök hade hela 55 019 åskådare trängt sig in på Boothferry Park, ett publikrekord som aldrig kan slås.
1965/66 var det dags att vinna division 3 igen med s9 poäng och 109 gjorda mål och publiken kom, 40 231 mot Millvall i ligan och 45 328 såg laget förlora mot Chelsea med 3-1 i kvartsfinalen i FA-Cupen.
1970/71 blev laget femma i division två deras bästa placering i ligasystemet efter kriget.
I februari 1982 var det dags för pengaproblem igen. Klubben hamnade under tvångsförvaltning.
Det hela slutade med att Don Robinson tog över, han var tidigare ordförande i Scarborough United.
Under hans ledning blev Hull tvåa i division fyra 1982/83 och säsongen därpå var det nära att laget gått upp i tvåan.
Laget behövde vinna sin sista match med minst 3-0. Det blev nu bara 2-0 mot Burnley. Vilket gjorde att Sheffield United istället gick upp tack vare fler gjorda mål.
1995 var det dags för ekonomiska bekymmer. De bästa spelarna såldes och det innebar ner i division fyra igen.
År 2000 var det dags igen, gissa vad?
Den här gången låste klubben ut från Boothferry Park eftersom de inte betalt hyra och fogden jagade klubben för obetalda skatter. Torsdagen den 8 mars 2001 räddades klubben från konkurs genom att Adam Persson som tidigare varit ekonomichef i Leeds United tog över.
Klubben bytte då namn till Hull City AFC (Tigers) LTD och eftersom laget inte längre ägde Boothferry Park flyttade man till en nybyggd arena Kingston Communications Stadium.
Den arenan byggde kommunen för pengar man fick när man sålde sitt bolag med samma namn.
25 400 tar den nya KC Stadium och när den första matchen spelades 12 december 2002 kom 22 467 människor för att se Hull besegra Sunderland med 1-0 i Raich Carter Cup.
Ett år senare i ligan den 28 december kom 23 006 i matchen mot Doncaster Rovers. Det är det nu gällande publikrekordet på KC Stadium.