Silly Season: Sommarfönstret 2018 (Uppdaterad 2018-07-27)

Silly Season: Sommarfönstret 2018 (Uppdaterad 2018-07-27)

Här kommer det att dyka upp oregelbundna uppdateringar kring transfermarknaden i W12. Är det något jag har missat eller har du ett silly-rykte du vill dela med dig av så skicka ett PM eller skriv av dig i forumet så kommer det förhoppningsvis med på nästa uppdatering (Senaste uppdateringar i kursiv stil)

Klara in
Toni Leistner (Back, från FC Union Berlin, Fri transfer)
Det blev alltså den 27-åriga tyska mittbacken Toni Leistner som blev årets första värvning. Han skrev den 1 juli på ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 20/21. Lesistner kommer närmast från FC Union Berlin (som ju också är motståndare i genrepet på Loftus Road den 28/7) där han bl.a. var lagkompis med QPR´s före detta forward Seb Polter.


Klara ut
Alex Smithies (Målvakt, till Cardiff City)
Smithies, av många, inte bara jag, ansedd som en av Championships bästa målvakter, såldes till Cardiff för ryktesvis £3 m+ ev. tilläggsklausuler. Det blev totalt 109 tävlingsmatcher i QPR för Smithies.


Jack Robinson (Back, till Nottingham Forest)
Den skadeförföljda försvararen valde att efter en fin vårsäsong inte förnya kontraktet. Det blev totalt 31 tävlingsmatcher i QPR för Robinson, som nu har skrivit på ett tvåårskontrakt med Nottingham Forest.


Nedum Onuoha (Back, klubb ej klar)
Onuoha vill flytta norrut igen och han valde därför att tacka för sig efter säsongen 17/18. Det blev total 222 tävlingsmatcher i QPR för honom.


James Perch (Back, klubb ej klar)
Har varit skadeförföljd och klubben valde att inte erbjuda honom ett nytt kontrakt. Det blev totalt 74 tävlingsmatcher i QPR för honom


Jamie Mackie (Forward, Oxford United)
Har också haft problem med skador och klubben valde att inte heller erbjuda honom ett nytt kontrakt. Det blev totalt 151 tävlingsmatcher för Mackie i QPR, varav 57 i den sista sejouren. Den 18 juli skrev Jamie Mackie på ett 2-årskontrakt med League One-klubben Oxford United.


Jay-Emmanuel Thomas (Forward, klubb ej klar)
JET har under sina tre år på kontraktet mest varit utlånad så därför kom det inte som någon överraskning att han inte fick fortsatt förtroende. Han spelade totalt 15 tävlingsmatcher för QPR. 



Rykten in
Trent Sainsbury (Back, Jiangsu Suning)
Ett flertal klubbar, däribland QPR och Aston Villa, har visat intresse för den australiensiske VM-backen vars kontrakt i Kina går ut till årsskiftet.


Chris Martin (Forward, Derby County)
Derby vill bli av med lönekostnaden för den 29-åriga forwarden som Steve McClaren känner till väl sedan sin tid som manager för Derby


Alex Pearce (Back, Derby County)
QPR behöver förstärka försvaret och Pearce har också haft McClaren som manager tidigare


Jordan Hugill (Forward, West Ham)
Hugill köptes av West Ham från Preston under transferfönstrets sista dag i vintras, men har bara spelat 22 min i A-laget under våren. Han väntas nu bli utlånad och där ska QPR ligga bäst till, men även hans tidigare klubb Preston och Sheffield W är intresserade av den 26-åriga forwarden


Rykten ut
Tomt än så länge


Avskrivna rykten in
Youness Mokhtar (Forward, PEC Zwolle)
QPR har under maj rapporterats vara intresserade av den i Holland födde marockanen. Kontraktet med Zwolle går ut 30 juni, men i konkurrens med Fulham och ett par turkiska klubbar ligger väl kanske inte QPR närmast till hands? Men 17 juli valde Youness istället att gå till nykomlingen Ankaragücü i turkiska högstaligan.

Paul Huntington (Back, Preston)
The Sun skrev i mitten av juni att QPR planerar ett bud på den rutinerade mittbacken som har ett år (plus ev. optionsår) kvar på sitt nuvarande kontrakt. Preston var dock ovilliga att sälja till en seriekonkurrent och valde stället förlänga kontraktet på tre år 10/7.
 

Jörgen Tjärnström och Henrik Swende2018-07-27 11:30:00
Author

Fler artiklar om QPR