Spelarbetyg efter LASK Linz – Liverpool 1–3
Matchens lirare in action.

Spelarbetyg efter LASK Linz – Liverpool 1–3

Liverpool hamnade som oftast numera i tidigt underläge, efter en drömträff av Florian Flecker. Men även denna gång lyckades "The reds" vända på matchen och ta tre nya poäng. Årets lag verkar ha ett pannben av stål. Redaktionen ger er betygen efter LASK Linz.

Caoimhín Kelleher 6
Chanslös på målet men i övrigt en trygg och stabil insats. Irländaren presterar nästan alltid när han får chansen, trots att det kan dröja mellan matcherna. Bjöd på en vass benparad.  

Stefan Bajcetic 5 (ut 60’)
Viktiga minuter för förra säsongens stora genombrottsspelare. Spelade i en något ovan position då han utgick som högerback i försvarsspelet. Såg lite ringrostig ut, men konstigt vore det väl annars?

Ibrahima Konaté 6 (ut 81’)
Otroligt skönt att han är tillbaka efter skadan, bidrar som alltid med stor fysisk närvaro, både duellspelet och med sin snabbhet. Såg likt Bajcetic lite otajmad ut i vissa situationer men en bra insats i sin helhet. Tog gult för snack, inte likt fransmannen.

Virgil van Dijk 7
Äntligen tillbaka efter avstängningen. Bara med hans blotta närvaro känns det betydligt tryggare i backlinjen. Som vanligt farlig på offensiva fasta och stark i egen box.

Kostas Tsimikas 5
Helt okej insats från "Robertson-vikarien" för dagen. Något slarvig i passningsspelet och stundtals virrig i positionsspelet defensivt. Godkänd, inte mer.

Wataru Endo 4 (ut 60’)
Välbehövliga minuter för japanen i ”inskolningsfasen”. Övertygande inte helt men visade några lovande tendenser. Behöver slipa på spelet med boll och tuffa till sig i närkampsspelet. Inte konstigt med tanke på den korta period han varit i klubben, ge honom tid.

Ryan Gravenberch 7 (ut 75’)
Mycket spännande debut från start av lagets nya holländare. Med sin storlek och teknik ger han mittfältet en dimension som tidigare saknats. Vacker framspelning till Díaz 2–1 mål och en allmänt lovande insats. Tvingades byta efter en skadekänning, hoppas det endast berodde på bristande matchträning.

Harvey Elliott 6
Försöker med mycket, lyckas med en del. Går inte att klaga på arbetsinsatsen eller viljan men behöver förbättra beslutsfattningen i de avgörande lägena. Fint inblandad i förarbetet till 2–1 målet. Hoppas han får mycket speltid i Europa League i höst, har potential att bli hans turnering.

Ben Doak 6 (ut 60’)
Det går inte att ta miste på råtalangen som den unge skotten besitter. Extremt spetsig i en mot en situationer. Behöver likt Elliott förbättra slutprodukten, men potentialen är ruskigt stor. Ge han chansen i gruppspelsmatcherna Klopp!

Darwin Núñez 7
Ett mål och en assist vilket alltid är välkommet, särskilt av lagets nummer nio. Involverad i spelet och ett ständigt hot. Kändes trygg när han distinkt satte dit straffen vilket känns förtroendeingivande inför framtiden. Kanske är det nu han äntligen kommer i gång på riktigt.

Luis Díaz 7
Matchens lirare. Alltid en mardröm för ytterbacken på hans kant med hans snabbhet och finess. ”Skapade” straffen som påbörjade vändningen och gjorde sedan det viktiga 2–1 målet. Mycket imponerande insats av colombianen.

Inhoppare: 

Alexis Mac Allister 6 ((in 60’)
Kom in och till skillnad från Endo började kontrollera mittfältet. Dikterade tempot sista halvtimmen och hjälpte laget att lugna ner spelet. Verkar ha tagit att ha blivit utbytt i paus mot Wolves förra helgen på helt rätt sätt. Stark mentalitet. 

Dominik Szoboszlai 6 (in 60’)
Kom in i samma veva som Mac Allister och bidrog med samma effekt. Blev en helt annan tyngd på mittfältet och det upplevdes helt plötsligt som Liverpool hade full kontroll på matchen vilket tidigare i matchen inte känts givet. Känns som han redan hunnit bli en av lagets många ledare.  

Joe Gomez 5 (in 60’)
Stängde ner högerkanten på ett bra vis, som vanligt trubbig offensivt när han spelar ytterback. Man vet vad man får med Gomez som högerback med andra ord.

Mohamed Salah 7 (in 75’)
Behövde inte vara på plan särskilt länge innan även han hittade in i målprotokollet. Dansade igenom LASK-försvaret på typiskt ”Salah-manér”. Lär bli ett par baljor om han får speltid i dessa typer av matcher i höst.

Joel Matip 5 (in 81’)
Ersatte Konaté med tio minuter kvar och hade inte speciellt mycket att göra. 

Matchens främsta spelare enligt redaktionen: Luis Díaz.

Liverpools seger
 

Johan Olsson2023-09-21 21:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool