Spelarbetyg efter Liverpool - Atletico Madrid 2 - 0

Spelarbetyg efter Liverpool - Atletico Madrid 2 - 0

Obesegrade Liverpool fortsätter att ånga på och efter kvällens 2-0-vinst mot Atletico Madrid är ”The Reds” klara för slutspel som gruppsegrare från ”Dödens grupp” med två matcher kvar. Liverpoolsweden.se ger er spelarbetygen från kvällens seger:

Alisson 5
Finns inte så mycket att säga om Alissons insats i dag. Atletico mäktade inte med ett avslut under hela matchen utan en gratis nolla inhämtas på kontot.

Trent Alexander-Arnold 7 (ut 94’)
I dag får vi ett tydligt kvitto på vad Trent kan leverera framåt, något jag saknat under perioder av den första delen av säsongen. Den första assisten är fotbollsgodis, och den andra är (efter mycket om och men) nog ett skott men inte mycket sämre. Defensivt kommer hela laget lindrigt undan på grund av Felipes röda kort, men de två assisten ligger bakom vinster och Trent är matchens gigant.

Joel Matip 6
Likt resterande del av försvaret hade inte Matip särskilt mycket att göra. Men vi ska inte ta ifrån försvarslinjen något efter än ny, mentalt välbehövlig, nolla. Hade en fantastisk fin assist bortdömd efter VAR, men skulle gjort 3-0 på hörna i andra halvlek. En fullgod insats.

Virgil van Dijk 5
Liknande insats som Matip, men jag väljer att ge van Dijk ett lägre betyg då jag anser att Matip var bättre i uppbyggnaden av spelet. Men en klart bättre insats än mot Brighton den gångna helgen och visst är detta vårt ordinarie mittbackspar?

Kostas Tsimikas 7
”The Greek Scouse”, vilken insats han gör. Han går från klarhet till klarhet och är en av planens bästa spelare idag. Nu är pressen definitivt på ”Robbo” att ta tillbaka ”sin” plats.

Kostas visar lungor i klass med Robertson och en inläggsfot som kanske till och med är bättre? Med en sviktande form på Robertson så borde nog Kostas få ett par starter framöver.

Jordan Henderson 5
Fortsätter med att göra jobbet i det tysta. Tycker att hans positionering blir betydligt bättre med Fabinho i truppen. Sliter och krigar och framför allt påpekar han hur mycket Atleticos spelare gråter, det får man en godkänd femma för.

Fabinho 6 (ut 59’)
Troligtvis den bästa och viktigaste mittfältaren i truppen. Gång på gång får vi se hur försvarsspelet blir tryggare och bättre med Fabinho i startelvan. Bra positionering, lugna fötter och rejäla brytningar. En viktig timme under bältet och får komma in i tempot.

Alex Oxlade-Chamberlain 6 (ut 78’)
”Ox” fortsätter att göra bra insatser när han får chansen. Pigga ben och det ser verkligen ut som att han vill slåss för sina minuter. Gör inga 7-8-9 insatser men fullt godkända och hoppas att han får betalt i ett par mål så småningom. Fick tyvärr kliva av med en skada, förhoppningsvis inget allvarligt i ett skadedrabbat mittfält.

Mohamed Salah 6
Går poänglös från matchen i dag MEN oj vilken spelare det är. Han drar på sig en, två och tre spelare och skapar ytor och möjligheter för sina lagkamrater. Har ett fantastiskt driv och ska fortsätta utnyttja det i samband med försvararnas tveksamhet. Något egoistisk idag och kunde fått både en och två assist men vilken hunger han visar upp denna säsong. Ska bli intressant och se hur bra denna säsong kan bli.

Diogo Jota 7
En briljant insats av Diogo som central anfallare i dag. Skiljer sig mycket från Firmino i den rollen, inte lika mycket defensivt fokus och spela fram som hos ”Bobby” utan snarare att skapa chanser åt sig själv med sina smarta löpningar.

Jag tycker att Jota gör sig mer självklar som utmanare på den centrala positionen med vältajmade löpningar och ett fantastiskt huvudspel (trots sin ringa längd). Får i dag betalt i ett mål och ett bortdömt, men kunde fått mer om fokus varit påslaget 100 % och om Salah fokuserat på assist.


Sadio Mané 6 (ut 45’)
Det finns något otalt mellan Sadio Mané och Atletico Madrid. Redan förra mötet gick det ut på att sparka ner varandra och det skulle fortsätta i rond två. Men väl där skulle vi få en vinnare från TKO.

Sadio Mané gör inte den vackraste eller den bästa match i Liverpool-tröjan men frågan är om detta inte är en match där han får ut maximalt av sin insats? Ett mål och utvisning på Felipe innan Klopp med stab (och trycket från alla som såg matchen) tog ut Mané i halvtid för att vila och lugna ner.  Betyget hade kunnat vara högre än en sexa men med tanke på att det trots allt bara blev 45 minuter får vi sansa oss där.

Roberto Firmino 4 (in 45´) (ut 78’)
Blev tyvärr bara circa 30 minuter för ”Bobby” i dag. Inbytt i halvtid och utbytt efter en känning. Anonym insats i övrigt och vi får hoppas att det inte är något allt för allvarligt och att Firmino är tillbaka snart.

Thiago Alcantara 5 (in 59’)
Fantastiskt roligt att få se Thiago tillbaka på fotbollsplan. En tajmad comeback och vi får hoppas att han till skillnad från våra andra mittfältare håller för att spela fotboll, för det kommer behövas. Man ser att det finns både det ena och det andra i Thiago och det som saknas är att få tillbaka matchtempot.

Takumi Minamino - (in 78’)
Spelade för kort tid för att betygsättas

Divock Origi - (in 78´)
Spelade för kort tid för att betygsättas.

Nat Phillips - (in 94’)
Kom han ens in?
Matchens främste spelare enligt Liverpoolsweden.se: Trent Alexander-Arnold


 

Emrik Johansson@emrik_johansson2021-11-03 23:45:00
Author

Fler artiklar om Liverpool