3 - 3

Spelarbetyg efter Liverpool - Brighton 3-3

Liverpool tappade återigen viktiga poäng när man bara fick med sig en pinne hemma mot Brighton. Nedan följer dagens spelarbetyg.

Alisson Becker 8
Gör ett par bra räddningar på Welbeck och Trossards lägen i första halvlek då det kunde runnit iväg ytterligare. Gör ännu en bra och viktig räddning på ett avslut från Welbeck efter paus. Visar varför han är en av världens bästa linjemålvakter.

Trent Alexander-Arnold 3
Halkar oturligt vid det första målet men ger sedan bort bollen vid det andra målet då han inte riktigt har koll på sin omgivning. Det känns inte som att speciellt mycket går Trents väg just nu och en av få ljusglimtar i matchen från engelsmannens sida var att han slog hörnan som ledde till 3-2-målet.

Joel Matip 7
Växte efter Liverpools mardrömsinledningen in i matchen på ett bra sätt och spelade upp sig mer och mer ju längre matchen led.

Virgil van Dijk 6
Står för några viktiga brytningar och blockar ett par farliga Brighton-avslut, och även om inte passningsspelet alltid var på topp gör han en okej match överlag.

Kostas Tsimikas 3 (Ut 59’)
Bidrog inte med speciellt mycket framåt och fick heller ingen större hjälp bakåt av de framför honom. Såg lite vilsen ut stundtals. Inte grekens bästa match i Liverpooltröjan.

Jordan Henderson 4 (Ut 59’)
Såg mestadels tung och seg ut och det märktes att han varit skadad ett tag. En av få positiva saker att ta med från Hendersons insats är att hans lobb framåt i banan sedermera ledde till lagets första mål.

Fabinho 5
Spred passningar hej vilt och hade svårt att hitta in i matchen under den första halvtimman. Spelade upp sig något efter paus, men vi väntar fortfarande på att ”Fabbe” ska hitta formen igen.

Thiago Alcantara 6 (Ut 89’)
Kom fel in i matchen från start och hade det svårt med Brightons press. Spelade precis som hela laget upp sig efter paus och står då för ett par fina aktioner när Liverpool tryckte tillbaka gästerna.

Mohamed Salah 5
Långt ifrån sitt bästa jag men var trots allt alltid ett litet hot för Brighton när Liverpool anföll. Står för en assist till Firminos första mål som tog laget in i matchen.

Roberto Firmino 7 (Ut 75’)
Blandade och gav men i det stora hela gör ”Bobby” en bra match. Slarvar en del i passningsspelet men gör trots allt två mål och är en starkt bidragande orsak till att Liverpool får med sig poäng i den här matchen.

Fabio Carvalho 4 (Ut 46’)
Fick något oväntat starta ute till vänster och fick i ärlighetens namn inte så mycket uträttat.

Luis Diaz 7 (In 46’)
Starkt inhopp av Diaz som direkt gjorde avtryck med sitt direkta spel och löpande. Assisterar Firmino till 2-2 och är med och forcerar fram 3-2-målet.

James Milner 5 (In 59’)
Står väl egentligen bara för några tuffa tacklingar som fick igång publiken lite.

Harvey Elliott 5 (In 59’)
Bidrog med lite energi men nog hade man hoppats att den unge engelsmannen skulle bidra med mer än vad han gjorde.

Diogo Jota 6 (In 75’)
Var som vanligt direkt och rak i sitt spel och om han inte hade anlänt sent till Merseyside efter landslagsuppehållet hade han nog startat den här matchen.