Spelarbetyg efter Manchester City - Liverpool 2-3

Liverpool är vidare till final i FA-cupen! Här kommer spelarbetygen.

Alisson Becker 8
Han blir tillsammans med Sadio Mané den stora matchvinnaren idag. Brassen står för två direkt avgörande räddningar i andra halvlek när en uddamålsledning hade känts väldigt skör. Det är starkt av honom att hålla Sterlings avslut på stopptid i en situation som innehöll nerver i kombination med trafik framför mål.

Trent Alexander-Arnold 7
En klassisk TAA-insats där han adderar ett fint försvarsspel i dom defensiva 1v1-situationerna som uppstår i matchen.

Ibrahima Konaté 7
Fransmannen framstår fortfarande som lite valpiga i vissa situationer som uppstår men han växer alltmer in i rollen bredvid Vigil van Dijk. I dagens match visar han återigen vilket hot han är på offensiva fasta när han nickar in 1–0 i matchens upptakt.

Virgil van Dijk 7
Han hamnar lite fel i upprinnelsen till Citys tidiga reducering i andra halvlek. Utöver det – en bra och stabil insats.

Andrew Robertson 7
Under korta perioder i matchen så brottas Robertson med att hitta den rätta balansen mellan anfall och försvar, framför allt i den andra halvleken. Assisterar Konaté vid ledningsmålet.

Fabinho 7
Han var inte den stjärna på Liverpools mittfält som lyste allra klarast denna eftermiddag men han gjorde det mesta rätt. Brassen fick sin tid i rampljuset i slutet av matchen när han mer eller mindre förödmjukade sin landsman Fernandinho med en läcker bollvinst.

Thiago Alcantara 9 (ut 87)
Han är en fotbollsmagiker, Thiago. Hans bollbehandlingsförmåga i kombinationen med den otroliga koordination och spelintelligens som han besitter utgör världens allra mest spektakulära innermittfältare. Han var helt fantastisk idag.

Naby Keita 8 (ut 74)
Han var kanske Liverpools bäste spelare i den första halvleken när han dirigerade lagets presspel och flitigt transporterade in bollen i nya ytor. En godkänd men inte lika bra andra halvlek från Naby.

Mohamed Salah 6
Ribban var satt högt, Salah var inte dålig, men han var sval idag.

Sadio Mané 8 (ut 85)
Han har under våren 2022 skjutit sitt land till två massiva framgångar via två straffsparkar. Han har blivit en expert på att kombinera flyt med skicklighet – så även idag.