Spelarbetyg efter Norwich City - Liverpool 0-3

Spelarbetyg efter Norwich City - Liverpool 0-3

En stabil insats av Liverpool i säsongspremiären där The Reds aldrig riktigt kändes hotade av Norwich. Dock tror jag samtliga spelare har 1-2 växlar till i sig. Läs spelarbetygen nedan:

Betygskala 1-10

Alisson Becker 6
En lugn afton för brasilianaren fram till den 85:e matchminuten då han får svettas ett par gånger om för att hålla sin nolla intakt.

Trent Alexander-Arnold 6
Mycket stabil defensivt och som vanligt ett hot framåt. Sämre kvalite på hörnorna en vad som hade önskats med både Van Dijk och Matip på plan.

Joel Matip 6 
Styr bort de bollar Norwich försöker nå in med och har otur att inte stå med i målprotokollet efter avslut som räddades på mållinjen.

Virgil van Dijk 6
Samtliga i och runt om Liverpool njöt av att återigen se Virgil spela Premier Leauge fotboll. Solid och säker i 90 minuter.

Kostas Tsimikas 7
Start debut i ligan för ”Robertson vikarie”. Fyller konstant på offensivt och känns farlig varje gång han har bollen på offensiv planhalva. Ibland lite ofokuserad i försvaret men löser det allt som oftast.

James Milner 6
En lite långsammare start för veteranen, varnad efter en sen tackling i första. Kommer mer in i spelet när Fabinho kommer in och tar den sittande rollen.

Naby Keita 6 ut 83’
En mer disciplinerad Keita som inte bombar framåt vid varje tillfälle men han vinner mycket boll och är även företagsam med den. 

Alex Oxlade-Chamberlain 5 ut 60’
Efter en mycket stark insats mot Osasuna hoppades man på mer av samma sak men Ox kom aldrig riktigt in i denna match. Testar ett par gånger från distans dock utan lycka.

Sadio Mané 6
Fyller på offensivt men får se sig överskuggad av anfallskollegorna idag. 

Mohamed Salah 7
1 + 2 idag och ändå bara en 7:a i betyg. Det visar bara hur högt Salah lagt sin egen ribba. Första assisten är nog tänkt som en mottagning medans den andra är magnifik. Får även kröna premiären med ett fint mål.

Diogo Jota 7 ut 60’
Är påpassligt framme när Salah inte får kontroll på bollen och smäller dit 0-1. Blandar i allt han gör men när det väl klickar med de två andra i front trion blir det alltid farligt. 

Fabinho 6 in 60’
Tar hand om det defensiva bättre än Milner och är stabil i passningsspelet över hela planen.

Roberto Firmino 6 in 60’
Är på rätt plats vid rätt tillfälle när han blir elegant framspelad av Salah till 0-2. 

Harvey Elliott
Spelade för kort för att betygsättas

Matchens främsta Liverpoolspelare enligt liverpoolsweden.se: Mohamed Salah

Rasmus Hjortling Olofsson2021-08-14 21:31:00
Author

Fler artiklar om Liverpool