Spelarbetyg efter Manchester City - Liverpool 1-1

Spelarbetyg efter Manchester City - Liverpool 1-1

Regn, missad straff och ny skada. Det var en händelserik match på Etihad där båda lagen fick nöja sig med en pinne. Här kommer spelarbetygen!

Betygsskala
5 - Världsklass
4 - Mycket bra
3 - Bra
2 - Godkänd
1 - Underkänd

Alisson Becker 3
Var pigg och rapp på inspel och instick från City. Gör även en bra räddning på Sterlings friläge. Möjligtvis lite dålig kvalitet på vissa utsparkar, men ingen större kritik. Bra match!

Trent Alexander-Arnold 2 (Ut 63)
Ännu en skada, såg tyvärr ut som en muskelskada vilket aldrig är positivt. Lite slapp vid 1-1 målet då han blir bortgjord av Jesus. Annars fyller han på bra offensivt, men uträttar inte något minnesvärt idag. 

Joel Matip 2
En bra insats defensivt men inte helt vän med bollen idag. Han har en mycket bra passningsfot, men den var inte rätt inställd idag och spred bollar hejvilt. Ifall man skulle ta in i beräkningen att det var hans första match tillbaka från skada kanske han skulle få en trea, men jag väljer att inte göra det. 

Joe Gomez 3
Många undrade nog huruvida Gomez skulle ta ett steg upp eller ner när van Dijk skadade sig. Och han har verkligen tagit kliv framåt och blivit en ledare. Orsakar en straff, men går verkligen inte att belasta för den. 

Andrew Robertson 3
Löper och löper och löper. Höll Ferran Torres så tyst att jag knappt kan komma ihåg en gång han nuddade bollen. 

Gini Wijnaldum 2
En svårbedömd prestation. Wijnaldum blandar högt med lågt och det hade likväl kunnat bli en trea för honom. Gör ett enormt jobb och bidrog mer offensivt än normalt. Men tappar även bollen vid helt fel tillfällen ett antal gånger. 

Jordan Henderson 3
Har blivit arketypen av en ledare. Skriker och gormar på allt och alla. Var lite ur position på Citys mål men gjorde annars en bra match. 

Mohammed Salah 2
Gör ett mål på straff men uträttar inte särskilt mycket annars. Löper mycket och ofta i mörkret, men förväntade mig nog lite mer. 

Roberto Firmino 2 (Ut 59)
Ja vad ska man säga. Har inte sett ut som sig själv på väldigt länge och idag ser han nästan rädd ut när han får bollen. Fungerade inte heller lika bra i presspelet som normalt. Gillar verkligen Firmino, men han behöver hitta tillbaka till sin gamla form. Snudd på icke-godkänt idag. 

Sadio Mane 2
Grundlurar Kyle Walker för att fixa straffen. Hade det annars relativt svårt att ta sig fri från Walker som verkligen kan matcha hans snabbhet. Lika aktiv som normalt i första halvlek, men såg väldigt trött ut i andra. 

Diogo Jota 2
Utgick från en otacksam position och i en än mer otacksam roll när spelet fokuserades längs Liverpools vänsterkant. Kunde gjort det bättre vid ett par avslutslägen då det var allt för tama skott. Skötte defensiven bra i en roll han inte är van vid. Annars en godkänd insats, men inte mycket mer. 

Xherdan Shaqiri 2 (In 59)
Gör det han ska. Sätter de enkla passningarna och jobbade hårt i defensiven. Kom in i ett väldigt otacksamt läge då Liverpool började slå allt mer långt, vilket inte riktigt passar hans spelstil. 

James Milner 3 (In 63)
Mr. Reliable fick gå ner och spela högerback när Trent skadade och gjorde det med bravur. Var stabil defensivt och erbjöd även en avlastning offensivt. 

Jakob LindegrenTwitter: @Jakob_Lindegren2020-11-08 20:04:22
Author

Fler artiklar om Liverpool