Suarez om LFC-kaptenen: En av de främsta i klubbens historia

Suarez om LFC-kaptenen: En av de främsta i klubbens historia

Forne Liverpoolstrikern Luis Suarez gläds åt klubbens så efterlängtade ligatitel och passar på att hylla kapten Jordan Henderson - den ende kvarvarande spelaren från hans tid på Merseyside.

Luis Suarez var förkrossande nära 2014 och det skulle komma att dröja ytterligare sex år innan de röda från Merseyside äntligen sprang hem Premier League-bucklan. 

Suarez, i Barcelona sedan sommaren 2014, gläds nu åt att torkan äntligen fått ett slut. 

”Jag är så glad (för dem) för att jag spelade där ett par år och fortfarande har så många vänner där,” sade uruguayanen till LFC:s officiella hemsida. 

”Det här är en fantastisk tid för supportrarna, spelarna och för alla de som jobbar i klubben. Det finns så många som jobbar där och de har gått runt i 30 år utan att få veta hur det känns när Liverpool vinner ligan. Nu har de möjlighet att njuta av stunden och jag tror de är så lyckliga och ser så mycket fram emot ögonblicket när Jordan tar emot bucklan. De behövde det ögonblicket, för supportrarna, för klubben, för folket, för alla scousers. Jag är så glad för dem.”

Kapten Hendo är den ende spelaren ur dagens trupp som var med när Liverpool så snöpligt tappade greppet om ligabucklan 2014. Han är också den ende ur det ligavinnande laget som delat omklädningsrum och plan med Suarez. 

”Jag var så glad för honom när han vann Champions League. Varför? Eftersom som vissa vet så haft problem med sin pappa och han har gått igenom både bra och dåliga perioder i Liverpool,” sade Suarez om sin gamle lagkamrat. 

”Jag kommer att glädjas av att se honom lyfta Premier League-bucklan eftersom han är en riktigt bra person. Vi pratar ibland och jag sade till honom att ’Ni har en bra chans den här säsongen’ och han var så exalterad.” 

”Vi kollar på Liverpools matcher när vi har möjlighet och vi ser Jordan, kaptenen från mittfältet. Han är verbal vilket är viktig för alla i laget, de har förtroende för kaptenen. I min bok är Jordan en av de främsta kaptenerna i Liverpools historia.”


Källa: liverpoolfc.com

Erik Segerströmerik.segerstrom@liverpoolsweden.se@erik_segerstrom2020-06-27 22:23:30
Author

Fler artiklar om Liverpool