Lagbanner
Reserapport: På besök i Sunderland

Reserapport: På besök i Sunderland

Två trogna besökare på Sunderlands svenskafans forum åkte i påskhelgen över till Sunderland tillsammans med en kompis. Här kan ni läsa om deras bravader.

Fredagen 6 april
Vi landade på Newcastles lilla flygplats i fiendeland efter en lång resa från Arlanda via Heathrow och begav oss raka vägen mot Gateshead International Stadium för matchen Gateshead FC-Lincoln United i Unibond league som uppvärmning för morgondagens match som var målet med den här resan. Vi kom till en arena som tar nästan 12000 åskådare men det dök bara upp 385 personer till matchstart så det var lite ödsligt på läktarna men det fanns en liten klack som höll igång med sång då och då. Vi fick se en match som slutade 2-2 efter 4 rödakort(3 utespelare och 1 tränare), straffmiss, massa felpassningar och en kvittering i slutet av matchen för hemmalaget.

Efter matchen åkte vi till vårt hotell och checka in och sedan gick vi på puben och avslutade långfredagen som verkligen hade varit lång.

Lördagen 7 april
Vi vaknade upp på vårat hotell ute på landsbyggden och var spända inför första besöket på Stadium of Light(i fortsättningen nämnd som SoL). Runt 10-tiden så var vi framme vid SoL och gick runt och tittade på det mesta som fanns. När vi var klara med det så besökte vi fanshopen och inhandlade diverse Sunderland prylar. När det var klart så gick vi till första puben vi såg och tog ett par pints.

Vid 12 tiden träffade vi Håkan som hade biljetterna till matchen och playerloungen. När det var ca 1,5 timme kvar till avspark så gick vi in på SoL och bara njöt av stunden som man väntat på så länge(första besöket för oss båda). Vi letade upp våra platser som var bakom Sunderlands avbytarbänk på rad 14.

När det va ca 30 min kvar till avspark gick vi ut från playerloungen och satte oss till rätta och inväntade kick-off. Det var enormt drag från start inför 40748 personer(säsongsrekord) och ännu högre ljudnivå blev det när Sunderland gjorde 1-0 genom en snygg prestation av Daryl Murphy 15 minuter in i första halvlek. När 2-0 kom i den 63 minuten av Ross Wallace så trodde man att 3 poäng var säkrade men Wolves svarade snabbt med att göra 2-1 i den
65 minuten och det blev riktigt spännande mot slutet men Sunderland höll undan och fixade 3 poäng.

Efter matchen gick vi ner i playerloungen och träffade spelare från Sunderland och självklart var vår idol Tobbe där och vi fick en pratstund med honom i över en timme. Vi lämnade SoL efter det och gick på en lokal pub som hette The Terminus på en bakgata där vi avslutade en underbar dag med lokala lads och mycket sång om rivalerna som börjar på n!

Söndagen 8 april
Lite segt var det att gå upp på morgonen men det var ens eget fel. Vi åkte till Sunderland och började leta efter det område där Roker Park engång i tiden låg. Det var inte så svårt att hitta området men det var bara nya radhus där. Det kändes ändå roligt att varit där och gått på marken där Roker Park en gång i tiden låg.

Det började bli dags att gå till SoL för vi hade en guidad rundtur bokad kl 12:30. På SoL samlades vi i ett rum och det var en hel del barnfamiljer och en familj från Irland som åkt dit över dagen bara för rundturen. Vi började med att gå in nere vid plan och vi fick provsitta stolarna på avbytarbänken, springa in på plan genom spelargången med matchmusik, besöka omklädningsrummen, domarrummet, besöka VIP-lounger och många andra ställen på SoL. Efter 1,5 timme av massa fakta av vår duktiga och roliga guide så var rundturen slut.

Vi tog oss in till Sunderland centrum och gick runt där i ett tag och sen gick vi till The Terminus. Senare på kvällen avslutade vi på en riktig landsbyggdspub som låg långt ut på landet.

På väg hem därifrån visste vi att morgondagen skulle bli en jobbig dag med tanke på att vi skulle flyga hem igen efter en underbar helg uppe i norr.

Ha´way the lads

Vi vill tacka Leffe som tagit en del bilder åt oss.

Danne och Fredrik2007-04-13 16:00:00
Author

Fler artiklar om Sunderland