Lagbanner
2018-01-30 20:45

Birmingham - Sunderland

Inför: Birmingham City-Sunderland AFC
Joel Asoro blev segerskytt mot Hull, kan den unge svensken leverera igen när Sunderland reser till Birmingham?

Inför: Birmingham City-Sunderland AFC

Det var inte mer än en dryg månad sen men nu är det dags för en ny ångestdrabbning mellan två lag som slåss med näbbar och klor för överlevnad när Sunderland reser till Birmingham och St Andrews för ett möte med Birmingham City.

Dagen före julafton stötte de båda lagen på varandra på Stadium of Light i en tillställning som slutade oavgjort 1-1, i det mötet gjorde Lewis Grabban det viktiga 1-1 målet för Sunderland vilket var hans 12e och sista mål i Sunderlands röd-vita tröja. I hans frånvaro har ungdomarna Joel Asoro och Josh Maja fått chansen, senast i vinstsegern mot Hull så fick de båda tonåringarna chansen från start tillsammans och tog chansen rejält då Asoro dels blev segerskytt och ständigt var ett orosmoln med sin snabbhet och Maja som sett lite valpig ut som ensam forward hade helt annan pondus nu när han hade en spelare till att jobba med på topp.
 
Coleman har försökt och åter försökt få in spelare som ska kunna hjälpa laget uppåt i tabellen men tyvärr fått se dagarna rinna iväg utan att egentligen få in de spelare han vill ha. Nu har klubben dock plockat in Newcastle-fostrade Kazenga Lua Lua från Brighton på ett kort kontrakt, ”Kaz” fick sitt kontrakt avslutat och kunde skriva på för Sunderland utan kostnad, hans kontrakt löper fram till sommaren och Coleman ser Lua Lua som en spelare som ska hjälpa Maja och Asoro längst fram i banan. Matchen mot Birmingham är dock lite för tidigt för Lua Lua som inte spelat mycket fotboll under hösten.
 
Läget i Sunderland
Segern mot Hull var precis vad Sunderland och Coleman behövde och laget är nu på samma poäng som Hull vilket är det lag som ligger på platsen ovanför nedflyttningsstrecket. Johnny Williams och Lamine Koné har matchats i U23 laget och närmar sig comeback igen men Coleman bekräftade på presskonferensen att framförallt Williams behöver ytterligare 60-90 minuter i en U23 match innan han kan inkluderas i matchtruppen, Koné har dock möjlighet att finnas med i matchtruppen men det är nog för tidigt för att han ska starta redan nu. I Sunderlands seger mot Hull startade laget med det yngsta laget man haft på många, många år och egenfostrade Ethan Robson fick chansen från start och stod för en imponerande insats tillsammans med sina yngre lagkamrater Joel Asoro, Josh Maja och Jake Clarke-Saltier. Vi kan räkna med att Coleman kommer fortsätta ge chansen till dessa ungdomar framöver.
 
Läget i Birmingham
Birmingham har börjat vakna till liv även de i ligan och efter att ha haft en ganska svag inledning har nu Steve Cotterill börjat få fart på skutan, tre segrar, en förlust och senast mot Preston ett kryss har blivit resultatraden efter jul och med ligger man enbart en poäng efter Sunderland och har en poäng upp till säker mark. I helgen spelade Birmingham i FA-cupen och ställdes då mot Premier League klubben Huddersfield Town i en tillställning som slutade 1-1, Birmingham ställde då upp med ett av sina absolut starkaste lag och att ha en match i benen för tre dagar sen kan ses som en fördel för Sunderland. Senast lagen möttes stod hade Birmingham ett antal skador i laget, dessa spelare har nu börjat återvända en efter en och Cotterill har en bred trupp att välja spelare bland.
 
Potentiella Startelvor
Birmingham: Stockdale; Morrisson, Roberts, Dean; Jenkinson, Jota, Lowe, N´doye, Boga; Adams, Jutkiewicz
 
Sunderland; Ruiter; Clarke Saltier, O´Shea, Browning; Jones, Cattermole, Robson, Honeyman, Oviedo; Maja, Asoro
 

Spelplats: St. Andrews, Birmingham
Speltid: 20.45

Richard Östlund2018-01-30 09:40:06
Author

Fler artiklar om Sunderland