Lagbanner
2023-08-19 16:00

Sunderland - Rotherham

Inför: Sunderland - Rotherham

Inför: Sunderland - Rotherham

På lördag spelar Sunderland mot Rotherham United på Stadium Of Light. Det är två lag som inte har vunnit än och är desperata efter att ta poäng.

Sunderland:
Trots att säsongen bara hunnit starta har Sunderland redan en måstematch framför sig när Rotherham United kommer på besök. Sunderland har inlett säsongen på sämst tänkbara sätt med 3 raka förluster, däribland förlust mot nykomlingen Ipswich Town i Championship och League Two-laget Crewe Alexandra i FA-Cupen.

Även fast resultaten inte gått vägen för “The Black Cats” så har prestationerna sett desto bättre ut där klubben har dominerat och varit det bättre laget i samtliga matcher. De måste däremot få ut mer från sina chanser, de skapar många bra lägen men de har haft svårigheter att sätta dit dem. Det hjälper ju inte heller att både Ross Stewart och nyförvärvet Eliezer Mayenda är skadade. 

Förväntad startelva:
Patterson, Hume, Ballard, Batth, Cirkin, Ekwah, Neil, Roberts, Bellingham, Clarke, Hemir

Rotherham:
Rotherham har fått en svår start på säsongen med en bortamatch mot Stoke City som de förlorade med 4-1, men de fick med sig en poäng hemma mot Blackburn Rovers som slutade 2-2. Nu åker de till Sunderland för att möta ännu ett topptippat lag som de ska försöka sno poäng av. 

Trots att de släppt in 6 mål på sina 2 inledande matcher så befinner sig deras bästa spelare mellan stolparna i den svenska målvakten Viktor Johansson. Han kommer behöva ha en bra match om “The Millers” ska få med sig någon poäng mot ett hungrigt Sunderland. 

Det som talar för Rotherham är hur kliniska de har varit i inledningen av säsongen, de skapar inte många målchanser men de gör mål på de få lägen som skapas, vilket kommer att bli viktigt ännu en gång. Bortalaget gillar att spela fysiskt och det har märkts, de har nämligen dragit på sig röda kort i båda deras Championship matcher och spela 10-man mot ett pressat Sunderland är inte lätt. 

Förväntad startelva:
Johansson, Lembikisa, Blackett, Humphreys, Bramall, Cafu, Rathbone, Odoffin, Kelly, Hugill, Wiles

Markus Olofsson2023-08-19 10:00:51
Author

Fler artiklar om Sunderland