Lagbanner
Krönika: Diallo nominerad till “Årets unga spelare” men det borde blivit mer

Krönika: Diallo nominerad till “Årets unga spelare” men det borde blivit mer

Nomineringarna till “Årets spelare” och “Årets unga spelare” i Championship har släppts, där hittar vi lite Sunderland representation i form av Amad Diallo som blivit nominerad till “Årets unga spelare”, men kanske borde han blivit nominerad till mer.

Diallos framfart i Championship denna säsong har varit påtaglig och bidragit till att Sunderland har hugg på en kvalplats till Premier League. Med sin kreativitet och spelförståelse har han lyckats producera 11 mål och 2 assist. Dessa prestationer har nu resulterat i att han blivit nominerad till “Årets unga spelare” i Championship. En stor utmärkelse som han definitivt förtjänar att vinna, men med tanke på hur bra han har varit i år så borde han även blivit nominerad till “Årets spelare” i Championship. 

De nominerade till “Årets spelare” i Championship är Chuba Akpom, Viktor Gyökeres och Josh Brownhill som alla tre har haft väldigt bra säsonger, men där jag ändå kan se en plats för Amad och även att han potentiellt kan trumfa alla tre. Det är svårt att snacka bort skytteligaledaren Akpom med sina 27 mål och även tvåan Gyökeres med 24 mål, men Brownhill skulle nog blivit utbytt mot Diallo. 

Med sina 6 mål och 8 assist har han varit med och bidragit till Burnleys succé, men räcker det verkligen? Om man jämför dessa siffror så har Brownhill varit inblandad i ett mål mer än Diallo, men Diallos snitt är bättre på 0,4 mål per match kontra Brownhills 0,37 och detta i ett lag som gjort 20 mål fler än “The black cats”.Min teori om varför Brownhill är nominerad är för att EFL känner sig tvingade att ha en Burnley spelare bland nomineringarna med tanke på deras succe, även fast nyckeln till denna succe har varit ett bra kollektiv snarare än att de har förlitat sig på individuella prestationer som Sunderland gjort denna säsong. 

Skulle man bortse från statistik och siffror så är Diallo den bästa spelaren i hela Championship. Det finns ingen som besitter lika mycket kvalitet och han är också alldeles för bra för Championship vilket man varken kan säga om Akpom eller Brownhill, den enda som egentligen kommer nära är Gyökeres. 

Allt som allt så förtjänar Diallo sin nominering till “Årets unga spelare”, men han borde även ha blivit nominerad till “Årets spelare” eftersom han har kvaliteter ingen annan har och hans siffror är till och med bättre än en av de nominerade. Utan den ivorianske landslagsmannen hade Sunderland inte varit i den position de är i nu och ingen annan spelare i hela ligan betyder så mycket för sitt lag som Amad Diallo gör för “The black cats”. 

TV: Se Diallos två mål mot Hull senast
 

Markus Olofsson2023-04-15 09:15:00
Author

Fler artiklar om Sunderland