Matchrapport: Derbyförlust för Sunderland
Sunderland åker ur FA-cupen i den tredje omgången

Under lördagseftermiddagen tog Sunderland emot Newcastle United på Stadium of Light. Ett stekhett derby på förhand där ett avancemang till FA-cupens fjärde runda stod på spel.

I FA-cupens tredje omgång var det ett riktigt rivalmöte mellan Sunderland och Newcastle United, det så kallade Tyne-Wear derbyt. Newcastle gick in som favoriter eftersom de ligger i division över Sunderland, det som talade för “The Black Cat" var historiken lagen emellan. De har vunnit lika många möten, men “The Magpies” har inte lyckats slå Sunderland sedan 2011.

Matchen startade och det var Newcastle för hela slanten i den första halvleken, där de hade mest boll och skapade lägen men hemma försvaret stod pall fram tills den 35 minuten när Joelinton slog in bollen som en olycklig Daniel Ballard styrde in i eget mål. När halvleken var slut hade Newcastle haft 73 procents bollinnehav.

Andra halvleken startade och det blev en riktig kalldusch för Sunderland direkt när Pierre Ekwah drällde med bollen och Miguel Almiron kunde bryta för att sedan passa den till Alexander Isak som lätt placerade in bollen i ett öppet mål.

Efter målet kunde Sunderland få lite mer boll och skapade en riktigt farlig chans när Ekwah sköt ett skott som styrdes via Sven Botman, men Martin Dubravka i målet kunde göra en benparad. Sedan fortsatte Newcastle sin dominans men kunde inte skapa något större förrän i den 68 minuten när Almiron sköt från nära håll men lagkapten Luke O´Nien kunde blockera det.

Matchen slutade 0-3 till Newcastle efter att Daniel Ballard gav bort en straff som Isak satte säkert, vilket innebär att de avancerade vidare till fjärde omgången i FA-cupen. Det innebär också att “The Magpies” nu har vunnit 54 stycken Tyne-Wear-derbyn vilket är en mer än Sunderland som har 53 segrar.

Startelvan: Patterson, Hume, O´Nien, Ballard, Alese, Ekwah, Neil, Pritchard, Bellingham, Clarke, Rusyn
Bänken: Bishop, Pembele, Seelt, Triantis, Ba, Aouchiche, Rigg, Semedo, Burstow