Lagbanner
Matchrapport: Premiärförlust för Sunderland

Matchrapport: Premiärförlust för Sunderland

På söndagskvällen tog Sunderland emot nykomlingarna Ipswich Town på Stadium Of Light. Det var en händelserik och fartfylld match som slutade i förlust för hemmalaget.

På söndagskvällen var det dags för Sunderland att ha sin hemmapremiär mot Ipswich Town. Inför matchen sågs detta som ett tidigt toppmöte och en match som lovade mycket på förhand.

I inledningen fick vi se ett piggt hemmalag som var taggade till tänderna med fartfylld fotboll och snabbt passningsspel hade de mycket boll och skapade även en del chanser. Trots detta var det ändå bortalaget som fick den första stora chansen i den 16:e minuten när Luke O´Nien tvingades att slänga sig fram och rensa bort bollen strax innan mållinjen. Sunderland reagerade på detta och fortsatte framåtlutat och fick en jätte möjlighet att ta ledningen i den 21:a minuten när Jobe Bellingham sköt bollen över ett öppet mål några få meter från målet efter att Ipswich målvakten Hladky lämnat en retur när Pierre Ekwah avfyrade ett skott. 
Även fast Sunderland fortsatte ha mycket bollinnehav och skapade några halvchanser här och där var det ändå “The Tractor Boys” som tog ledningen i den 46:e minuten genom den förre Sunderland spelaren Nathan Broadhead som styrde in ett skott från Leif Davies, vilket innebar att Ipswich gick in i halvtid med en ledning. 

In i den andra halvleken började “The Black Cats” bra och hade mycket energi de inledande 5 minuterna, men i den 53:e minuten dubblade Ipswich sin ledning efter att George Hirst tryckt in den bakom en chanslös Patterson. Saker och ting höll på att bli ännu värre för Sunderland när Neil tappade bollen direkt efter avspark och Chaplin testade lyckan från halvplan med ett skott som slutade i ribban. 

Efter det tog bortalaget över matchen och styrde den dit de ville. Greppet blev än starkare i den 72:a minuten när Trai Hume fick syna sitt andra gula efter han dragit ner Leif Davies för att stoppa en kontring. Inga riktiga chanser skapades förrän i den 86:e minuten när Dennis Cirkin kommit runt på sin kant och lyckades få in bollen till Dan Neil som kunde trycka in en reducering och ge Sunderland en chans att komma tillbaka i matchen. 

När 90 minuters fotboll hade spelats och domaren visade 13 tilläggsminuter så kunde man ana att en forcering skulle äga rum, vilket det gjorde och Sunderland fick först ett läge efter en hörna när Patrick Roberts sköt och Freddie Ladapo i Ipswich styrde ut den för en ny hörna. Den stora möjligheten kom för “The Black Cats” i den 103:e minuten när Niall Huggins slog ett inlägg till Dan Neil som sköt bollen i stolpen och Sunderland lyckades inte ta med sig mer än en 1-2 förlust i sin premiärmatch. 

Startelva: Patterson, Hume, Ballard, O´Nien, Cirkin, Neil, Ekwah, Roberts, Bellingham, Clarke, Hemir

Bänken: Bishop, Batth, Triantis, Gooch, Ba, Pritchard, Rigg, Huggins
 

Markus Olofsson2023-08-06 20:35:31
Author

Fler artiklar om Sunderland