Matchrapport: Sunderland är fortsatt svårslaget
Sunderland tar en seger mot West Bromwich Albion

Sunderland fortsatte på inslagen väg när de gästade West Bromwich Albion på The Hawthorns. En match som de kontrollerade och lät inte West Brom komma nära.

Sunderland kom iväg senast med en poäng i sitt möte borta mot topplaget Leeds United. Under lördagseftermiddagen ställdes de mot ett annat topplag i form av playoff-jagande West Bromwich Albion.

Matchen drog igång och West Bromwich kopplade grepp om halvleken direkt. Det blev mycket passande runt utan att de kunde komma på insidan av Sunderlands fembackslinje som styrdes av Luke O´Nien. De enda lägena hemmalaget kunde skapa var skott utanför straffområdet som målvakten Anthony Patterson lätt kunde plocka ner. Det hände inte mycket i halvleken men i den 43:e minuten drog West Brom-forwarden Brandon Thomas Asante på sig ett andra gult och blev utvisad.

Statistiken skrevs 56 - 44 procents bollinnehav till hemmalaget och “The Baggies” vann även skottstatistiken med 4-1. Men ändå så stod det 1-0 till bortalaget i halvtid. Det efter att Sunderland vunnit en hörna och sedan som en blixt från klar himmel stod Pierre Ekwah fri i straffområdet och kunde placera in en bredsida bakom hemmamålvakten Alex Palmer.

Efter pausvilan byttes rollerna och Sunderland var det mer spelförande laget. Under de första 20 minuterna kunde “The Black Cats” behålla kontrollen och kunde även skapa lite framåt. En av de spelarna som imponerade mest i matchen var den 16 åriga Sunderland-produkten Chris Rigg och han var med och skapade ett läge där han passade fram till Dan Neil som testade Palmer.

Att West Brom hade blivit decimerade märktes i den sista tredjedelen där de kunde skapa lägen men hade ingen spets att slå in bollen i mål. Matchen slutade 1-0 till Sunderland, det var lagets tredje raka hållna nolla och det innebär att de stannar kvar på sin trettonde plats men också att de stannar kvar i Championship även nästa säsong.