Lagbanner
Matchrapport: Sunderland knep en poäng mot serieledarna

Matchrapport: Sunderland knep en poäng mot serieledarna

Championship-fotbollen var tillbaka efter ett landslagsuppehåll mellan serieledande Burnley och ett hungrigt Sunderland på Turf Moor. En match som bjöd på en del chanser men som slutade mållöst.

Det var på fredagskvällen som Sunderland gästade Burnley, ett bortalag som avslutade bra innan landslagsuppehållet med seger mot Norwich City och ett kryss mot Luton Town för att fortsatt ha häng på playoff-plats. 

I inledningen var det hemmalaget som började bäst och hade mest boll. Trots ett stort bollinnehav skapade inte Burnley några chanser förrän den 23:e minuten när de hade en hörna och efter en rörig situation fick Harwood-Bellis iväg ett skott som Patterson räddade. Efter detta började Sunderland äta sig in i matchen och Patrick Roberts fick ett läge som räddades av Burnley målvakten Arijanet Muric efter 31 minuters spel, på den efterföljande hörnan fick Muric än en gång agera när O´Nien avslutade. 

Närmare än så kom inte lagen något ledningsmål, men “The Clarets” gick in halvtidsvilan med 72% bollinnehav. När andra halvlek startade skiftade även momentumet och bortalaget inledde halvleken med mycket intensitet och hög press. Trots ett snabbare spel och högre bollinnehav hade Sunderland svårt att skapa några målchanser, det skulle däremot förändras när Amad Diallo byttes in i den 64:e minuten för bara fyra minuter senare hade han ett skott i ribban efter styrning på Burnley spelare.  

Efter detta böljade spelet fram och tillbaka där bägge lagen endast lyckades skapa halvchanser, men det var ändå “The Black Cats” som låg närmast segern när Jack Clarke hade en boll i nät, men som blev bortdömt för offside eftersom inhopparen Abdoullah Ba påverkade spelet från en offside-position. 0-0 slutade matchen och detta innebär att Burnley är i fortsatt ledning och Sunderland ligger 6 poäng efter lagen på playoff-plats. 




Startelva: Patterson, Hume, O´Nien, Batth, Gooch, Neill, Ekwah, Roberts, Pritchard, Clarke, Gelhardt

Bänk: Bass, Cirkin, Anderson, Diallo, Ba, Michut, Lihadji

Markus Olofsson2023-03-31 23:56:42
Author

Fler artiklar om Sunderland