2023-09-02 13:30

Sunderland - Southampton
5 - 0

Matchrapport: Sunderland - Southampton

Det var på lördagseftermiddagen som Sunderland tog emot Southampton på Stadium Of Light. En match som bjöd på mycket mål och riktigt fint spel.

Sunderland gick in matchen med en trögstartad säsong där spelet har fungerat, men målen har saknats. När de gick in i matchen var Southampton obesegrade och gick in som favoriter på Stadium Of Light.
Sunderland som har blivit kända sen de gick upp att de börjar alltid piggt och bra, vilket också var fallet denna gång när “The Black Cats” rivstarta och redan i den 1:a minuten hade Jack Clarke nickat in bollen bakom “Saints” målvakten Gavin Bazunu efter ett bra inlägg av Trai Hume. Det stoppade inte där heller för bara 6 minuter senare sköt Pierre Ekwah in bollen i mål till 2-0.

Efter detta tog Southampton över matchen och bollinnehavet, men utan att de skapade något riktigt farligt. Sunderland lyckades få tag på bollen och fick matchen där de ville utan att de heller skapade något förrän i den 45:e minuten när Pierre Ekwah än en gång fick bollen utanför straffområdet och sköt in bollen bakom Bazunu i mål.

När andra halvleken drog igång var det Sunderland som tog tag i taktpinnen. Efter bara 3 minuter hittade Abdoullah Ba in till Bradley Dack som styrde in bollen i mål för att göra 4-0. Sen fortsatte matchen och Southampton fick återigen ha mycket boll, men hemmalaget höll tätt bakåt. Istället var det “The Black Cats” som kunde kontra och Luis Semedo som hade kommit in fick ett friläge som räddades.

Matchen slutade till slut 5-0 efter att nyinkomna Sunderland-producent Chris Rigg nickade in bollen efter ett inlägg från Jewison Bennette. I och med segern har Sunderland nu 3 raka matcher utan förlust samtidigt som Southampton förlustfria svit bryts.

Startelva: Patterson,Hume,O´Nien,Ballard,Cirkin,Neil,Ekwah,Ba,Dack,Clarke,Bellingham

Bänken: Bishop,Huggins,Seelt,Triantis,Taylor,Bennette,Pritchard,Rigg,Semedo

TV: Lillebror Bellinghams succématch – hjälte för Sunderland