Lagbanner
Ny tränare klar för Sunderland
Jack Ross är den man som ska försöka få Sunderland tillbaka till de högre divisionerna.

Ny tränare klar för Sunderland

Sunderlands nya ägare spiller ingen tid under sin första vecka som ägare av klubben, Donald Stewart sa i måndags att han skulle ha klart med en ny tränare innan veckans slut och nu är det klart att man hämtar in Jack Ross från skotska St.Mirren FC.

Nya ägarna Stewart och Methven har talat i media om att de söker en tränare som har en vinnande mentalitet, är beredd att kavla upp armarna, jobba hårt och skapa en tuffare mentalitet än vad klubben just nu har, de vill dessutom att tränaren ska vilja komma till Sunderland för utmaningen och stoltheten i att få träna en så pass stor klubb som detta ändå är snarare än att det ska vara en fin merit som fyller ens plånbok. Denna tränare anser de sig nu ha funnit i Jack Ross som hämtas in från St. Mirren i Skottland.
 
Jack Ross är 41 år och ganska ny som tränare, St. Mirren är det enda professionella uppdraget som han innehaft då han tidigare fungerat som ungdomstränare i Hearts samt verkat som tränare för amatörlaget Alloa Athletic. Han tog över St.Mirren i oktober 2016 och räddade dem kvar i Championship, fjolåret var således hans första hela säsong med laget. Avsaknaden av ”rutin” till trots så är det en tränare som snabbt har gjort sig ett namn norr om gränsen, han utsågs denna säsong till ”årets tränare” i Skottland före både Brendan Rodgers samt Neill Lennon efter att han fört St. Mirren upp till skottska Premiership. 
 
Jack Ross beskrivs som en väldigt smart tränare som har ett bra taktiskt kunnande och som dessutom är duktig att hantera spelare. Vid sidan om planen får man också säga att han verkar vara kunnig då han skaffat sig en Master i Ekonomi och under sin tid som aktiv spelare var ordförande i spelarföbundet i Skottland. 
 
I olika medier kan man utröna att Ross gärna bygger sina lag genom att ha ett bra och organiserat grundspel med spel efter marken, han är noga med att spelarna i sista tredjedelen ska ha stor frihet och eget ansvar, han vill dock se att man tar tillvara på lägena när man tagit sig upp i banan och kommer till avslut snarare än bara behåller bollen inom laget. Detta får man säga har gett resultat då St. Mirren var det lag som gjorde flest mål, hade flest avslut och flest dribblingar i offensiven förra säsongen i Championship.
 
Jack Ross har skrivit på ett tvåårigt avtal med option på ytterligare ett år och tar med sig sin assisterande tränare James Fowler.

Richard Östlund2018-05-25 11:50:07
Author

Fler artiklar om Sunderland