Lagbanner
Parkinson ny tränare i Sunderland
Phil Parkinson, ny manager i Sunderland

Parkinson ny tränare i Sunderland

För ett par veckor sparkades Jack Ross efter en knagglig inledning på årets League One. Nu står det klart med en ny manager - Phil Parkinson. Phil kommer senast från Bolton och har skrivit på ett kontrakt för 2,5 år.

Sunderland föll två divisioner på två år efter att ha hängt kvar i Premier League genom osannolika slutspurter flera år i rad innan dess. Väl nere i League One har klubben rekordpublik i ligan och större ekonomi än alla konkurrenter. Nya ägare kom in och matcher började vinnas igen. Hoppet tändes och klubben var med i kampen om uppflyttningsplatserna. Efter att förlorat finalen i kvalspelet mot Charlton fick det dock bli ytterligare ett år i tredjeligan. 

Managern Jack Ross fick fortsatt förtroende inför innevarande säsong. I en haltande tabell ligger Sunderland 10:a med en match mindre spelad än många som ligger högre är det 3 poäng upp till kvalstrecket och 7 poäng upp till direktkvalifikation. Jack Ross sparkades den 8 oktober och tillförordnad manager James Fowler har vunnit en och förlorat en match sedan dess. 

Den nya managern Phil Parkinson kommer senaste från Bolton Wonderers som han ansvarat för i tre år. Han sa själv upp sig från klubben i augusti och anledningen sägs vara Boltons stora ekonomiska problem och att managerrollen inte handlade om fotboll utan om mycket annat. Kontraktet löper på 2,5 år och han har goda chanser att påverka slutresultatet då över 30 matcher återstår att spelas. 

Phil Parkinson har vunnit uppflyttning 3 gånger under sina 16 år som manager, vunnit pris för bästa manager i League One 7 gånger och hyllats för en rad instaser genom sin karriär. Nu hoppas vi han kan vrida Sunderland in på rätt bana och vinna den så efterlängtade uppflyttningen till andradivisionen. 

Transferförnstret är för tillfället stängt, men det börjar redan ryktas om spelare som Parkinson vill lägga till i truppen. När som helst kommer dessutom Sunderland få nya ägare i form av multirika amerikanare, inklusvie Michael Dell som grundade datorförtetaget Dell som han fortfarande är styrelseordförande i. Tillsammans med andra multimiljoner i Robert Platek, Glenn Fuhrman och John Phelan kan januarifönstret blir oerhört spännande för klubben, förutsatt att investeringen slutförs. 

En sak är säker. Phil Parkinson har en enda uppgift framför sig. Uppflyttning till Championship.

Jonas Franzen2019-10-22 17:36:15
Author

Fler artiklar om Sunderland