1 - 3

Sunderland fortsatt obesegrade
Sunderland tog sin fjärde raka seger när de bortaslog Portsmouth.

Sunderland gästade Portsmouth i en match som de hade kontroll på från början till slut. Vinsten innebär att Sunderland fortsatt är obesegrade och leder Championship.

Under lördagseftermiddagen gästade Sunderland Portsmouth på Fratton Park. Det var två lag som kom in i matchen med helt olika matchform, hemmalaget hade inte vunnit några av sina inledande matcher medan bortalaget vunnit samtliga matcher.

Det var även Sunderland som tog tag i det och i den 31:e minuten gjorde Zak Swanson ett självmål vilket innebar 0–1. Trots ett övertag i bollinnehav kunde inte "Pompey" hitta några lägen, i stället fortsatte Sunderland i den andra halvleken och i den 51:e minuten kunde Eliezer Mayenda spela fram Alan Browne som fick göra sitt första mål i den rödvitrandiga tröjan.

Fem minuter senare var Mayenda återigen inblandad när han spelade fram Romaine Mundle som fick göra mål för andra matchen i rad. Matchen såg ut att sluta 0–3 men i den 91:e minuten lyckades Portsmouth reducera när kapten Luke O´Nien gjorde ett självmål, vilket är "The Black Cats" första insläppta mål för säsongen.

Sunderland supportrarna fick även se Wilson Isidor hoppa in i den 75:e minuten och göra sin debut. Resultatet innebär att Sunderland fortsatt är obesegrade och leder Championship på tolv poäng.

Startelvan: Patterson, Hume, Ballard, O´Nien, Cirkin, Rigg, Bellingham, Browne, Roberts, Mayenda, Mundle
Bänken: Moore, Hjelde, Crompton, Jones, Tutierov, Poveda, Isidor, Rusyn, Watson