Lagbanner
Sunderland presenterar ny huvudtränare
Sunderland har saknat tränare i fem månader nu har de gjort klart med Regís Le Bris.

Sunderland presenterar ny huvudtränare

Efter fem månader utan en permanent huvudtränare har de nu tagit den franske tränaren Regís Le Bris. Han ansluter från Lorient på ett treårskontrakt.

Under fjolåret hade Sunderland tre olika tränare, efter alla turer slutade klubben till slut på en 16:e plats. Där de avslutade med Mike Dodds som interimtränare. 

Efter fem månaders väntan har de hittat en ersättare till Michael Beale som senast var permanent huvudtränare i klubben. Det blir den franske Regís Le Bris som ansluter från Lorient i Frankrike på ett treårskontrakt. Till klubbens hemsida säger han såhär: 

– Jag är hedrad att komma till Sunderland och jag ser fram emot att fördjupa mig i klubbens och stadens kultur. Jag tror att det bästa sättet att uppskatta vad som gör en klubb unik är att knyta an till människorna som förroppsligar dess anda – supportrarna, gemenskapen och alla som bidrar till dess karaktär. Alla tränare pratar om deras entusiasm och vision när dem tar en ny roll. Jag är verkligen här för att förmedla min energi och min övertygelse men också för att lära och lyssna. Historien om klubben är väldigt stark och detta är ett unikt tillfälle att bli en del av klubbens arv. Jag ser potentialen i vårat lag, en grupp som både har sett framgång och svårare tider. Våran resa tillsammans har bara börjat och jag är ambitiös med vad vi kan uppnå. Jag vill ge glädje till våra supportrar, inte bara genom resultat men också genom hur vi spelar och jag är övertygad att medengagemang och hårt arbete kan vi skriva ett spännande nytt kapitel. 

Han tog Lorient till en tionde plats under säsongen 2022/23 och ifjol åkte de ur Ligue 1 under hans ledning. 

Markus Olofsson2024-06-22 23:43:21
Author

Fler artiklar om Sunderland