Lagbanner
Sunderland sparkar sin andra tränare för säsongen
Michael Beale får sparken efter endast två månader på posten.

Sunderland sparkar sin andra tränare för säsongen

Efter en turbulent tid står det nu klart att Michael Beale får lämna sitt tränaruppdrag i Sunderland, detta stod klart under måndagen. Det är den kortaste sejouren i klubbens historia, Mike Dodds tar över ansvaret för resten av säsongen.

Michael Beale kom till Sunderland den 18 december efter att klubben hade sparkat tidigare tränaren Tony Mowbray. Under Beales tid har det inte skett någon förbättring och röster från supporter håll höjdes tidigt. Under måndagen stod det också klart att han får lämna klubben efter endast två månader.

– Vi är besvikna att Michael lämnar Sunderland AFC. Vår önskan är att bli bättre och det har tyvärr inte blivit så, vi tar på oss hela ansvaret och väljer därför att agera resolut för klubbens bästa, säger klubbens sportchef Kristjaan Speakman.

Med endast tolv matcher är det den kortaste tränarsejouren i "The Black Cats" historia, tidigare rekordinnehavare var Paolo Di Canio som fick lämna efter 13 matcher. Michael Beale har tidigare tränat klubbar som Queens Park Rangers och Rangers från Glasgow. Vem som kommer in härnäst är oklart under tiden går MIke Dodds in som interim tränare för resten av säsongen. 
 

Markus Olofsson2024-02-20 23:44:00
Author

Fler artiklar om Sunderland