Sunderland - Sheffield W
4 - 0

Sunderland tar storseger i hemmapremiären
Sunderland avgick med segern efter stor dominans mot Sheffield Wednesday.

Matchen mellan Sunderland och Sheffield Wednesday såg ut att bli en jämn tillställning på förhand, men i stället för en jämn match så tog Sunderland med sig alla tre poängen efter en kross med 4–0.

Under söndags eftermiddagen tog Sunderland emot Sheffield Wednesday på Stadium Of Light för sin hemmapremiär. Det var två lag som båda hade med sig segrar från första omgången efter att "The Black Cats" vunnit med 0–2 mot Cardiff City och Wednesday en 4–0 seger mot Plymouth Argyle.

När matchen drog i gång var det bortalaget som tog kommandot och pressade Sunderland högt, Deras tryck höll sig under de första tio minuterna och sedan kunde hemmalaget ta sig in i matchen när de blev tilldelade en frispark en bit ut från Sheffields straffområde, frisparken tog Patrick Roberts och lyfte in den mot Dennis Cirkin som kom springades helt fri och nickade in det första målet i matchen.

Sedan tog det bara fem minuter innan nästa mål skulle komma då Windass gjorde ett misstag vilket friställde Eliezer Mayenda som säkert kunde sätta sitt första mål i Sunderlandtröjan. Efter detta var det total dominans för hemmalagets del och de skulle även göra 3–0 innan halvleken var slut när Luke O´Nien satte bollen i mål efter att ett skott styrts via en Sheffield back som friställde O´Nien.

I den andra halvleken drogs tempot ner men "The Black Cats" hittade ännu ett mål i den 47:e minuten när Jack Clarke fick yta på kanten och kunde hitta in ett lågt inspel till Mayenda som enkelt satte bollen i mål. Med Slutresultatet 4–0 innebär det att Sunderland nu har tagit sex poäng av sex möjliga och fått en perfekt start på denna säsong under nye tränaren Régis Le Bris.

Nästa match spelar Sunderland mot Burnley lördagen den 24 augusti.