Lagbanner
Sunderland värvar från konkurrent
Ian Poveda kommer närmast från Leeds United.

Sunderland värvar från konkurrent

Sunderland har gjort klart med sin tredje värvning i form av den colombianska yttern Ian Poveda. Han kommer närmast från Leeds efter en rad utlåningar till andra klubbar, kontraktet sträcker sig över tre år.

Efter värvningarna av Simon Moore från Coventry City och Alan Browne från Preston North End har Sunderland nu gjort klart med Ian Poveda från Leeds United. Den colombianska yttern gick till Leeds från Manchester City 2020 och sedan dess har han haft det svårt att hitta speltid, han varit utlånad till olika Championship klubbar där den senaste var Sheffield Wednesday ifjol. 

Totalt blev det 25 matcher för Poveda i Leeds-tröjan och lämnar nu gratis för att gå till "The Black Cats". Den tvåfaldiga colombianska landslagmannen sa såhär till klubbens hemsida:

Det enda jag vill göra nu är att gå ut på plan och spela för Sunderland. Jag känner att de rätta personerna finns i klubben och den kärlek jag har fått från de människorna redan kan jag inte beskriva. Jag är en kreativ spelare som är bra en mot en, jag är aldrig rädd att gå mot någon. Jag jobbar hårt för laget och jag är exalterad över att sätta i gång. 

Kontraktet sträcker sig över tre år med en option på ett år till. 

Markus Olofsson2024-07-24 20:44:00
Author

Fler artiklar om Sunderland