Lagbanner
Sunderlands deadline day

Sunderlands deadline day

Transferfönstret har stängt och under den sista dagen har Sunderland varit aktiva på marknaden där de både sålt många spelare men också köpt en del. Har deras position försvagats eller förbättrats?


Ross Stewart
Den största försäljningen Sunderland gjorde under gårdagen var nog deras bästa spelare, nämligen Ross Stewart. Stewart kom till Sunderland när de låg i League One 2021, i League One öste han in mål vilket han även gjorde i Championship trots stora skadeproblem. Nu är det till slut klart att han lämnar Sunderland för Championship konkurrenten Southampton i en affär värd ungefär 90 miljoner kronor. 

Lynden Gooch
Ett annat ganska tungt tapp är trotjänaren Lynden Gooch. Gooch kom till Sunderlands akademi när han var 16 år och har sedan dess flyttats upp i a-laget där han varit med om både nedflyttning till League One, men också uppflyttning tillbaka till Championship. Efter 11 år i klubben lämnar han Stadium Of Light för Stoke City där han återförenas med sin gamla tränare Alex Neil. 

Danny Batth: 
Veteranen Danny Batth lämnar “The Black Cats” för Championship-konkurrenten Norwich City. Batth kom till Sunderland 2022 och hjälpte dem till uppflyttning samma år. Batth har spelat en stor roll sedan han kom till Sunderland där han tillsammans med Daniel Ballard bildat ett exemplariskt partnerskap. 

Isaac Lihadji: 
Den sista spelaren som lämnade Sunderland igår är den franske yttern Isaac Lihadji för Qatariska Al Duhail. Lihadji kom till Sunderland från franska Lille i vintras. Med väldigt begränsad speltid har hans tid i Sunderland inte varit den bästa och en försäljning var det bästa för alla parter. 

Mason Burstow: 
Sunderland var även aktiva med sitt köpande den sista dagen. De lånar in Mason Burstow från Chelsea under den kommande säsongen. Burstow som inte gjort någon match för Chelseas A-lag ses som en av ersättarna till Ross Stewart. 

Nazariy Rusyn: 
Den andra som ska hjälpa till och ersätta Ross Stewart är Nazariy Rusyn som kommer närmast från Zorya Luhansk på ett 4-årskontrakt för en okänd summa. I sitt tidigare lag har han gjort 21 mål på 49 matcher. 

Timothee Pembele: 
Lynden Gooch lämnar och banar väg för en spännande 20-åring i form av Timothee Pembele som kommer närmast från PSG på ett 5-årskontrakt. Han har tidigare gjort 15 matcher i PSGs A-lag och ses som en lovande talang. 

Adil Aouchiche:
Den sista värvningen de gjorde innan fönstret stängde var Adil Aouchiche från Lorient på ett 5-årskontrakt. En oerfaren spelare som endast gjort 11 matcher i Ligue 1 för sin forna klubb. 

Mina Tankar: 
Sunderland gjorde mycket värvningar den sista dagen där 3 spelare lämnade och 4 spelare värvades. Överlag gillar jag Sunderlands värvningar eftersom de fortsätter på det vanliga spåret att värva unga spännande spelare. Deras försäljningar är jag lite mer kluven kring där jag gillar att de säljer äldre spelare och föryngrar laget samtidigt som det är värdefull erfarenhet som lämnar och som kan vara nyttig i ett sådant ung trupp som Sunderland har. 

Vi får helt enkelt se vilket utslag detta ger men jag tycker att Sunderland försvagats en del här och nu men stärks på sikt.  Hade inte Ross Stewart lämnat hade jag tyckt att det var ett perfekt fönster för Sunderland, men ett tapp som Stewart är tungt speciellt när de haft svår med målskyttet innan.


TV: Elanga svarar på frågor – pekar ut sin barndomsidol
 

Markus Olofsson2023-09-02 12:40:00
Author

Fler artiklar om Sunderland