Sunderland - Burnley
1 - 0

Sunderlands drömstart fortsätter – toppar Championship
Patrick Roberts spelade fram Romaine Mundle som gjorde matchens enda mål.

Sunderland tog sin tredje raka seger för säsongen när de hemmaslog Burnley med 1–0 i en match som de kontrollerade från början till slut.

Under lördags eftermiddagen tog Sunderland emot Burnley på Stadium Of Light i en väldigt tidig seriefinal. Båda lagen hade tagit maximalt med poäng och det är även de två lagen som har imponerat mest i inledningen av säsongen. En stor förändring hos hemmalaget var dock att Jack Clarke lämnades helt utanför truppen och in kom Romaine Mundle.

Det var även Romaine Mundle som skulle spräcka nollan när han först spelade in bollen till Patrick Roberts som med ett misslyckat skott nådde fram till Mundle som tryckte dit det första målet i matchen. Det var en match som "the Black Cats" dominerade från start och hade kontroll på hela första halvleken ut, trots att Burnley hade mer bollinnehav.

Den andra halvleken såg ungefär ut som den första där Burnley hade mycket boll utan att hitta några stora målchanser. Men i den 85.e minuten fick Dan Neil sitt andra gula kort och det blev lite nerv i matchen. Trots en man mindre så kunde Sunderland kontrollera hem sin tredje raka seger och även sin tredje raka nollan. Reslutatet innebär att Sunderland leder Championship och målvakten Anthony Patterson fick hålla sin tredje raka nolla.