3 - 2

Sunderlands svit bruten
Sunderland föll för första gången i Championship denna säsong mot Plymouth Argyle.

Sunderland gästade under lördagen Plymouth Argyle, en match där botten ställdes mot toppen. En målrik match som slutade med att Sunderlands svit tog slut.

Inför matchen mot Plymouth Argyle hade Sunderland gått rent och ledde Championship på tolv poäng. När de reste till Plymouth för att spela på Home Park trodde nog många på en enkel bortaseger med tanke på att hemmalaget endast tagit två poäng.

Det var även "The Black Cats" som började bäst när Patrick Roberts efter 24 minuters spel satte 1–0 från elva meter. Ledningen stod sig halvleken ut och i andra kom Wayne Rooneys mannar tillbaka och  i den 54:e matchminuten stod det 1–1 efter att Daniel Ballard satte bollen i eget mål.

Plymouth surfade vidare på vågen och i den 73:e minuten fick de en straff vilket Ryan Hardie satte. En kvart senare kom Sunderland igen och succé spelaren Romaine Mundle gjorde mål i sin tredje raka match. De flesta trodde nog att de skulle få dela poängen, men då slog Joe Edwards till på tilläggstid för att hemmalaget skulle bärga alla tre poängen.

Efter matchen var tränare Regis Le Bris besviken.

– Jag är besviken eftersom det var en tuff match men vi gjorde två mål. Vi var för öppna och gav motståndaren alldeles för många lägen, säger han till klubbens hemsida.

Detta innebär att Sunderlands vinstsvit är bruten, de leder fortfarande en poäng före tvåan Blackburn Rovers. Nästa match blir ett derby när Middlesbrough gästar Stadium Of Light lördagen den 21 september.

Startelvan: Patterson, Hume, Ballard, O´Nien, Cirkin, Rigg, Neil, Bellingham, Roberts, Mundle, Mayenda
Bänken: Moore, Mepham, Hjelde, Browne, Aleksic, Isidor, Watson, Rusyn, Samuel-Ogunsuyi