Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2024-09-15 15:00

Tottenham - Arsenal

Spurs tar emot Arsenal
Pedro Porro har en förmåga att kliva fram när det behövs. Det kan vara läge för honom att göra det mot Arsenal.

Spurs tar emot Arsenal

Tottenham tar på söndagseftermiddagen emot Arsenal. Spurs har två raka hemmaförluster mot Arsenal och det är hög tid att bryta denna trend. På förhand känns Spurs defensiva fasta situationer väldigt viktiga för matchens utgång.

Det är klart att det här är årets match. Det är vad det är. Hemmamötet med Arsenal. Tottenham har två tunga år bakom sig med förluster i just detta möte. Två hemmaförluster i rad råkade Spurs inte ens ut för under den omöjliga perioden i början av 2000-talet. Men nu kan det bli en tredje förlust i rad.


Var har vi Spurs?
På vissa experter låter det som att Spurs har inlett säsongen på ett bra sätt, men inte fått med sig poängen som man förtjänat. Många av Spurs supportrar delar inte denna syn. Vi har sett tappade poäng på ett förutsägbart sätt. Motståndarna har lyckats utnyttja Spurs svagheter.

Mot Arsenal kommar Guglielmo Vicario att testas. Arsenal förstod först av alla att det fanns mycket att vinna på offensiva hörnor om man stökade till det runt Spurs målvakt. Det skulle kunna vara en idé att använda Micky van de Ven till vänster för att få in en stark huvudspelare i Radu Dragusin, men det skulle ändå vara väldigt överraskande om Ange Postecoglou gjorde en sådan förändring.


Arsenal går in som favorit
Arsenal har ett mer färdigt lag och känns därför som favorit på förhand. Detta trots att gästerna måste klara sig utan Declan Rice och Mikel Merino. Dessutom är Martin Ødegaard tveksam till spel. I Spurs är Dominic Solanke tillbaka i träning medan Yves Bissouma haft vissa problem men räknas ändå inte bort helt till denna match.


Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Porro Romero van de Ven Udogie
Sarr Bissouma
Johnson Maddison Son
Solanke

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-09-14 14:13:00
Author

Fler artiklar om Tottenham