Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2024-09-15 15:00

Tottenham - Arsenal
0 - 1

Förlust mot Arsenal
Det blev ännu en förlust hemma mot Arsenal.

Förlust mot Arsenal

Tottenham spelade en trevlig fotboll från start, men som så många gånger förr så skapades för få chanser. När Arsenal sedan nickade in en hörna så fick Spurs det ännu svårare. Arsenal vann derbyt med 1-0.

Det går inte att fortsätta göra samma misstag. Tottenhams agerande på defensiva fasta situationer har kostat så många poäng. När Arsenal vinner ännu ett derby efter att Spurs släppt in en hörna så kan ingen bli överraskad.


Audere est facere, med huvudet i sanden
To dare is to do. Ange Postecoglou visade att han inte tänkte fega mot Arsenal. Mittfältet var offensivt balanserat och det fanns gott om spelare som vill göra skillnad med boll. Spurs fick omedelbart ett stort spelövertag, men chansmässigt var det snarare fördel Arsenal. Spurs hade några jättelägen där spelare inte kom till avslut i tid, medan Arsenal sköt löst på Guglielmo Vicario när den stora chansen dök upp i den första halvleken. Arsenals taktik var att ständigt dra ned på tempot, och till sin hjälp hade man en domare med samma inställning som dessutom viftade med kort till Spurs så fort han fick chansen.

Tottenham hade taktiken klar. Man tänkte rulla runt boll men kom sällan till avslut. När lägena väl dök upp tog man för god tid på sig. Man skulle gärna höra hur Ange Postecoglou tänkte att Spurs skulle göra mål en dag som denna. Arsenal drog ned på tempot och satsade på fasta situationer. Det senare var en klok taktik. Arsenal tog ledningen efter att ha lyft in en hörna och nickat in den tre meter från mållinjen, det vill säga precis på ett sätt som alla hade kunnat förutspå. Efter Arsenals ledningsmål verkade Spurs vilja sänka tempot ytterligare och man kom väldigt sällan in i straffområdet. När man sedan satte in Wilson Odobert på högerkanten och gav Timo Werner ännu ett oförtjänt inhopp så körde det fast ännu mer. Med Pape Matar Sarr som inhoppare på det defensiva mittfältet kunde vi se brister i speluppbyggnaden. Spurs blev därför bara sämre när man borde ha skapat ett rejält försök att nå en kvittering.


Spurs måste sätta defensiva fasta
Postecoglous fotboll bygger på mod. Det är klart att man måste gilla det. Sen kanske det går att tycka att det kan vara lite fegt att inte våga kompromissa för att rätta till egna svagheter, för då är risken att man faktiskt misslyckas. Men att våga försöka rätta till egna svagheter är faktisk också att göra.

Mål: 0-1 Gabriel (64)

Bäst i Spurs:
+++ van de Ven
++ Kulusevski
+ Porro

Spurs lag: 
Vicario
Porro Romero van de Ven Udogie
Bentancur (Sarr 68)
Kulusevski Maddison (Werner 80)
Johnson (Odobert 68) Solanke Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-09-15 17:23:00
Author

Fler artiklar om Tottenham