Lagbanner
Old Trafford, 2024-09-29 17:30

Manchester U - Tottenham

Bortamöte med Manchester United
Heung-min Son kanske inte kommer till spel.

Bortamöte med Manchester United

Tottenham spelar på söndagen borta mot Manchester United. Det är två lag som redan tappat en hel del poäng som möts, så båda skulle verkligen behöva gå för tre poäng. Heung-min Son klev i veckan av mot Qarabag och är osäker till spel här.

Tottenham brukar ha ganska mycket boll, men det händer för lite i straffområdet. Dominic Solanke verkar vara på rätt väg, och det skulle betyda mycket för Spurs om man hade en anfallare som levererade. Men det är inte vara upp till honom, andra offensiva spelare än Brennan Johnson måste hjälpa till med målskörden.


Kan Son spela?
Tottenham förlängde under sommaren lånet med Timo Werner, men han har varit allt annat än lyckad under starten av den här säsongen. Med Wilson Odobert skadad innebär det vissa problem. Heung-min Son haltade av i veckans möte med Qarabag och även om Ange Postecoglou försökt tona ned läget så är många av Spurs supportrar oroliga.

Det är lätt att förstå betydelsen av söndagens match. Lagen har tagit sju poäng var på fem matcher, vilket inte räcker till mer än en placering mitt i tabellen. Båda har siktet inställt på att nå Champions League, och även om säsongen är ung är avståndet upp dit ganska långt.


Båda har spelat i Europa League
Båda lagen har i veckan spelat i Europa League. Spurs kunde vinna med 3-0 hemma mot Qarabag trots en tidig utvisning på Radu Dragusin. Manchester United spelade 1-1 hemma mot Twente. Nu handlar det om två hemmamatcher och bör inte betyda så mycket, men i längden kommer spelet i Europa att slita även om tränarna roterar friskt.


Möjlig startelva Spurs:
Vicario
Porro Romero van de Ven Udogie
Bissouma
Kulusevski Maddison
Johnson Solanke Son

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-09-28 17:16:00
Author

Fler artiklar om Tottenham