Lagbanner
St Andrew's, 2024-09-18 21:00

Coventry - Tottenham
1 - 2

Sen vändning av Spurs
Djed Spence firar sitt kvitteringsmål.

Sen vändning av Spurs

Tottenham är vidare i ligacupen efter två sena mål borta mot Coventry. Mycket såg länge väldigt illa ut. Men det spelar kanske mindre roll, för Spurs är vidare efter 2-1 i denna bortamatch mot ett reservbetonat lag från Championship.

Ligacupen är ligacupen. Det hör till att allt ska kännas helt värdelöst. Men om man vinner så finns chansen att nåt börjar hända framåt semifinalen eller så. Om man förlorar så blir det färre matcher och bättre fokus på ligaspelet. Men ändå. Ligacupen är ligacupen. Spurs är vidare.


Otroligt frustrerat bland Spurs supportrar
Det gick att se att Ange Postecoglou inte satsade helhjärtat på den här cupen. Som så många före honom tänkte han att det här var en match att hålla igång truppen på. Lucas Bergvall såg pigg ut, men annars fanns det få som gladde i den första halvleken. Spurs hade mycket boll men inget hände. Det spelar mindre roll om det är Arsenal hemma eller Coventrys reserver, mönstret är sig likt.

Spurs såg inte bra ut, men det fanns några som ändå stod ut på ett positivt sätt. Framförallt Bergvall, men till viss mån Destiny Udogie och Andy Gray. Så Udogie byttes ut i halvtid. Bergvall efter en timme. Sen tog Coventry ledningen. I detta läge gnälldes det, med rätta, mer än nånsin på Postecoglou. Istället för att ta chansen att spela ihop en vinnande elva satsade han på reserver i Spurs största chans att vinna nåt den här säsongen. Detta mot ett reservbetonat Coventry från Championships undre halva. Sen bytte Big Ange ut spelarna som ändå såg lite intressanta ut. Tiden gick, men precis innan slutsignalen hände ändå något. Dejan Kulusevski hittade fram till Djed Spence som tryckte in bollen. Brennan Johnson sprang sig fri. Plötsligt stod det 2-1.


Big Ange är under press från supportrarna
Ibland undrar man hur svårt det kan vara. Spurs supportrar är verkligen inte ense om allt. Men alla vet att vissa saker inte funkar. Fraiser Forster i målet till exempel. Eller Timo Werner. Eller att sätta in reserverna i Ligacupen när man ändå vill vinna nåt den här säsongen. Spurs lyckades dock ta sig vidare. Det är det viktigaste i cupspel.

Mål: 1-0 Asante (63), 1-1 Spence (88), 1-2 Johnson (90+2)

Bäst i Spurs:
+++ Bergvall
++ Kulusevski
+ Udogie

Spurs lag:
Forster
Gray Dragusin Davies Udogie (Spence 46)
Bentancur Sarr
Odobert (Johnson 18) Bergvall (Maddison 62) Werner (Kulusevski 74)
Solanke (Son 62)

Bror Hemmingbrorhemming@gmail.com2024-09-18 22:58:00
Author

Fler artiklar om Tottenham