Lagbanner
Dagen efter: En konstig match
Spurs lyckades vinna med 3-0 trots att man spelade med en man mindre i 80 minuter.

Dagen efter: En konstig match

Tottenham besegrade Qarabag med 3-0, men siffrorna säger verkligen inte allt. Vid ställningen 0-0 och med 80 minuter kvar att spela blev Radu Dragusin utvisad och Lucas Bergvall byttes ut. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor

1. Radu Dragusin blev utvisad tidigt i matchen efter att ha tappat boll på mittplan. Det kändes inte helt stabilt?

- Nä, verkligen inte. Han agerade på ett märkligt sätt, och då tänker jag i första hand på hur han försätter sig i situationen genom att tappa boll. Att det går ännu mer fel när han försöker jaga tillbaka är enligt mig inte lika konstigt, nån gång ibland blir det tillräckligt osynligt för att domaren ska fria eller kanske nöja sig med gult kort. Men det finns ingen tid att tänka där, har man tappat boll försöker man såklart rätta till misstaget. Men att stå på mittplan och drälla med bollen, det tyder på sämre självkännedom. Det där ska vara ett rutinagerande som aldrig ska bli nån situation, men det är säkert så att det är Dragusins få tävlingsmatcher den senaste tiden som gör att det blir lite onaturligt.

2. Lucas Bergvall byttes ut. Han såg inte glad ut?

- Nä, och det måste man förstå. Det blev ett förlorat tillfälle att visa upp sig och skaffa sig mer minuter även i ligan framöver. Men Ange Postecoglou hade ett val att göra, och det är verkligen inte konstigt att det blev Bergvall som fick flytta på sig. Visst hade han kunnat spela vidare med tre backar, det hade till och med varit intressant att se och alla försvarare har ju testat på att spela mittbackar. Men nu tänkte Postecoglou annorlunda, och med tanke på resultatet går det inte att gnälla.

3. På söndag spelar Spurs mot Manchester United. Mot Qarabag tvingades Heung-min Son till ett byte. Hur oroliga ska vi vara?

- Heung-min Son har den här säsongen verkligen inte varit samma spelare som han brukade vara. Han tar sig sällan förbi motståndare och vi ser inte alls lika många självklara aktioner där han bara vandrar in med bollen och skjuter den i mål. Men... Alternativen känns väl inte så kul. Det är väl Timo Werner som står på tur. Med Wilson Odobert skadad känns det tunt. Visst kan man tänka sig att byta kany på Brennan Johnson för att spela Dejan Kulusevski till höger. Men inget blir väl bättre av att röra om på detta sätt. Så vi ska nog vara oroliga om Son inte kan spela, trots sämre form.

Spursredaktionen2024-09-27 08:26:00

Fler artiklar om Tottenham