Lagbanner
Dagen efter: Kanes straffmiss inget problem
Harry Kane gjorde ett straffmål mot Eintracht Frankfurt, men han missade även en straff.

Dagen efter: Kanes straffmiss inget problem

Tottenham besegrade Eintracht Frankfurt och ligger bra till i en jämn Champions League-tabell. Harry Kane missade en straff, och det är den andra missen på kort tid, vilket kanske gör någon lite nervös nästa gång Kane kliver fram. Emil Stiernman svarar på några aktuella frågor.

1. Yves Bissouma hamnade utanför startelvan igen efter att ha startat mot Brighton. Hur ser du på konkurrensen på det centrala mittfältet, är det Pierre-Emile Højbjerg och Rodrigo Bentancur som är för bra eller är Bissouma inte bra nog?
 
- Konkurrensen att starta just nu är inte den högsta. Jag tycker Höjbjerg och Bentancur är två underskattade mittfältare överlag som får för får rubriker, förmodligen för att ingen av dem är så ”flashiga” som går att önska. De står för ett bra presspel, gör det jobb man kan kräva av ett 2-mannamittfält. Bentancurs förmåga att lugna ner spelet med boll är något som jag ser som otroligt viktigt för oss.
 
Vad gäller Bissouma har det kommit rapporter angående hans bristande taktiska förmåga, och att han haft svårt att anpassa sig till Antonio Contes spelsystem. Det ska dock nämnas att Conte ska vara nöjd med hans hårda jobb och vilja att ta sig in i startelvan. Jag tror det finns stor chans att vi får se den Bissouma som dominerade mittfältet för Brighton tidigare säsonger inom en snar framtid.
 
Just nu hoppas jag (om vi fortsätter med ett (2-mannamittfällt) att Oliver Skipp är närmare en startplats. Efter sin långa skadeperiod är han nu tillbaka och den potentialen ska inte underskattas. Det är möjligt att jag är lite subjektiv i den åsikten, men vem gillar inte Oliver Skipp?
 

2. Harry Kane missade en straff. Det var den andra missen på kort tid. Är du orolig?
 
- Inte ett dugg. Det är fortfarande världens bästa straffskytt som ställer sig vid punkten varje gång vi tilldelas en. Jag litar fullt ut på att Kane fortsatt bestämmer sig innan, och är säker på vad och hur han ska skjuta när han kliver fram. Risken är att han själv inte känner samma säkerhet fortsatt, men jag tror att de rätta mentala verktygen finns. Det skulle inte förvåna mig om det kommer rapporter i veckan att Kane setts nöta straffar efter en träning och satt 100 av 100.

 
3. Lucas Moura fick hoppa in efter att ha varit skadad. Hur ser du på hans framtid i klubben?
 
- Lucas Moura har en speciell plats i allas Tottenhamsupportrars hjärtan efter DEN kvällen i Amsterdam, men jag tycker vi måste acceptera att det är historia nu. Han passar bra som truppspelare, och verkar inte ha några större problem med det. Liknande inhopp som igår är att vänta, snarare än en start här och där som tidigare. Ett bra lag behöver bredd, och att kunna kasta in en pigg Lucas mot ett trött motstånd är alltid välkommet. Han verkar även sprida bra stämning, och det är inte att underskatta.
 
Vi såg igår även Bryan Gil komma in med en grym fart och frenesi. Liknande Lucas sitter hans styrkor i snabbheten och förmåga att få med sig boll i fart. Ibland behövs den typen av spelare för att skapa något i matcher där vi har svårt att ta oss till farliga lägen.

Spursredaktionen2022-10-13 13:27:00

Fler artiklar om Tottenham