Lagbanner
Dagen efter: Otroligt viktig vinst
James Maddison lyckades inte sätta dit bollen innan Dominic Solankes kvittering, men han gjorde viktiga 3-1 mot Brentford.

Dagen efter: Otroligt viktig vinst

Tottenham har flera gånger den här säsongen tappat väldigt mycket kvalitet i den andra halvleken. I vinstmatchen mot Brentford kändes tendensen igen. Bror Hemming svarar på några aktuella frågor.

1. Vinst med 3-1 hemma mot Brentford. Då kan det inte finnas så mycket att klaga på?

- Jo, jag skulle nog hävda att det finns det. Det som skiljer den här matchens utgång jämfört med andra matcher där Spurs tappat poäng i den andra halvleken är framförallt slumpen. Guglielmo Vicario både ställde till det och räddade, men den tydliga tendensen är att alla motståndare vet om att Spurs har detta i sig. Genom att flytta fram positionerna kommer man få Spurs att lämna ifrån sig kontrollen, och det kommer vi att få se igen och igen. 

Spurs svarade väldigt bra på det insläppta målet. Vändningen kom snabbt, men hade kunnat komma snabbare. Sedan hängde ytterligare mål i luften. Det hade varit välbehövlugt. Känslan var att det hade kunnat rinna iväg. Hemmaspelarna var totalt överlägsna. Att återkommande gå från den matchbilden till att vara nära att tappa poäng, det är inte hållbart om man har toppambitioner. Så visst finns det att klaga på.

2. James Maddison gjorde viktiga 3-1 på ett fint sätt med fem minuter kvar att spela. Vad tycker du om hans säsongsinledning?

- Igår tillhörde han lagets bästa spelare redan innan det där målet, så det kändes bra, även om det är ganska tyfligt att han är en del av problemet när det kommer till tappade matcher i den andra halvleken. Men efter det här målet lär han väl fortsätta få stanna kvar lite för länge på planen. Spurs behöver en Maddison som levererar även efter en timmes spel. Nu föll han ut ur matchen redan i halvtid, och på så sätt var målet ologiskt. Men han var bäst på planen i den första halvleken. Det är klart att Spurs behöver att han syns mer i den andra halvleken.

Tendensen är sig lik. Maddison känns lite på gång under den första halvleken, men håller inte hela matcher. Men det gjorde han hrller inte för ett år sedan. Det är ologiskt att han skulle få längre speltid nu jämfört när han var i toppform. Så Ange Postecoglou kan gott göra ganska tidiga byten på honom, gärna innan matchen helt svängt över till motståndarna.


3. På torsdag spelar Spurs hemma mot Qarabag i Europa League. Taggad?

- Haha, nä kanske inte riktigt. Men känslan är att Spurs behöver spela många matcher. Man behöver få speltid på andra spelare än förstaelvan. Så det finns förutsättningar att kunna ställa upp med en intressant elva. Mot Coventry var det inte jättekul, men det är ändå spännande att följa spelare som Andy Gray och Lukas Bergvall.

Spursredaktionen2024-09-22 08:02:00

Fler artiklar om Tottenham